reede, juuli 30, 2021

Raske hinneteseis

Ilmateade lubas, et Lääne-Eesti saartel hakkab lund sadama ja päev hiljem kogu Eestis. Ema ütles, et aga vihma pole vahepeal olnud. See tähendab, et taimed ei saa juua ja osad sordid hävivad ning asemele tulevad uued.

*
Seina peal olid sildid, et tuleb hakata uuesti koroonamaske kandma. Valmistusin maski ette panema, kuigi olin vaktsineeritud. Aga teistel inimestel maske ei olnud. Vaatasin, et ühel poisil on samasugune habe nagu ühel valitsejal. Teine poiss ütles mulle, kus tänaval saab lasta habet ajada. Vastasin, et tavalises juuksuris ka saab. Ükskord mul aeti. Küsiti, kas võib ajada, ja enne kui ma keelduda jõudsin, hakati ajama.

*
Ükskord oli õpetaja kirjutanud mulle päevikusse hinneteseisu, et mul on ühes aines kõik veerandi jooksul saadud hinded kahed. Tolles vanuses õpiti halvemini kui varem või hiljem. Mul oli veerandi lõpuks kokku parem hinne tulnud, aga paranemine toimus aeglaselt. Alles järgmisel nädalal pärast märkuse kirjutamist olin paremini õppima hakkamise tõttu saanud esimese kolme. Õpetaja ütles, et paljud teised õpetajad on lollid ja osad on ka arad.

0 vastukaja: