neljapäev, mai 30, 2024

Tartus tagasi

Läksin koos vennaga üle Tartu kaarsilla. Oli valida kahe võimaluse vahel, kuidas sillalt maha saada. Valisin neist ühe ja hüppasin. Vend hakkas nutma. Küsisin, miks ta nutab. Ta vastas, et see oli ta endise naise lemmikkoht hüpata. Ütlesin vennale, et kui tal raske on, siis tema ei pea hüppama. Tahtsin lisada, et käitumisteraapia teooria järgi peab siiski raskeid asju harjutama, aga vend oli kadunud. Läksin teda silla esimesest otsast otsima. Seal toimus parajasti karja noorte lööming, aga venda ei tundunud löömingus osalejate hulgas olevat. Läksin tagasi silla teise otsa. Seal nägin nüüd venda endaga samas suunas kõndimas.

*
Olime ühes majas. Tahtsin sealt minna koju, selleks läksin vastasmajja. Pistsin käe postkasti, aga siis märkasin, et postkastil ei ole meie korteri numbrit. Üks inimene tuli parajasti just trepist alla. Ütlesin, talle, et olin kaks päeva Tartust ära ja tagasi tulles pidasin võõrast maja enda majaks. Mõtlesin, kas ma nüüd ikka ütlesin, et ma olin Paides, võibolla nimetasin seda kogemata Tallinnaks.

*
Oli magamamineku kellaaeg. Olime vendadega pimedas toas. Küsisin, kas mina lähen järgmisena vannituppa. Üks vend vastas, et ta läheb ise. Aga ma olin juba unine. Isal ka täna magamaminek hilines. Riiulis oli kaheköiteline teos, mida olin Paides lugenud. Seal oli see kojusõidu tõttu pooleli jäänud, nüüd mõtlesin edasi lugeda. Lugesin brošüüri, mille tädi Ann oli ükskord vanavanaisa kohta koostanud. Ükskord oli ühe paberilt maha loetud kõne kohta öeldud, et see ei sobi suuliseks ettekandeks. Tädi Anne kirjutis tundus paremini sobivat. Üks vend ütles, et mul on head juuksed, ja köhatas, nagu ta oleks midagi ütlemata jätnud. Vastasin, et ta teeb oma poja stiilis nalju. Võibolla ta oli tahtnud öelda, et juuksed on mul ainus hea asi.

*
Feisbukis reklaamiti mingit uut tüüpi blogi. Ma ei hakanud seda vaatama. Siis märkasin, et uut tüüpi blogid on vist feisbuki-sisesed. Ühte kohta ma ei hakanud vaatama, muidu ma oleks võinud näha, et keegi on mind ühte liiki kontaktide nimekirjast ära kustutanud. Seal oli mul olnud palju võõraid, aga nende arv oli vähenenud. Minu blogis tundusid sissemurdjad olevat ühte sõna muutnud. Mõtlesin, et sissemurdjad võisid muuta ka sissekande koopiaga Wordi-faili, aga sissemurdmise saab tõestada, kui vaadata postkastist sissekande koopiat, seal muudatusi teha ei saa.

0 vastukaja: