neljapäev, mai 23, 2024

Tuttavad kohad

Mängisin pikal maleturniiril. Mul olid mustad. Vastane ütles, kuidas ta vist mängima peaks. Ma kahtlesin, kas see tooks talle edu. Vastane kogu aeg rääkis. Ütlesin, et mängu ajal rääkimine on kaotus. Ma siiski ilma mänguta punkti ei tahtnud. See tundus olevat üsna algaja vastane. Kohtunik tuli mult küsima, milles probleem. Eemaldusin oma lauast, et kohtunikule seletada, et vastane kogu aeg räägib. Minu kell tiksus edasi.

*
Kõndisin meie endises Kaunase puiestee hoovis. Heiki rõdu külge oli löödud naelaga pall. Ma mäletasin, kuidas Heiki oli vanasti koos oma isaga majanurgal palli mänginud. Heiki isa oli öelnud, et liiga väike pall läheks katusele. Märkasin ka ühe teise korteri küljes vastava korteri varasemast tuttava tegevuse tunnuseid. Mõtlesin öelda, et siin tegelevad kõik samade asjadega kui vanasti.

*
Lugesin magistriõppe jaoks vajalikel teemadel. Lugesin võrguleheküljelt ühe teema korraga, aga uue teema juurde minnes jõudsin kogu aeg ühe ja sama võrgulehe juurde tagasi. Kapis oli ka üks ajalooraamat, mida ma veel lugenud ei olnud, nüüd oli aeg sealt vajalikud leheküljed välja otsida. Olin Pille toas. Henn rääkis, et mina ja Pille jätame tema lähenemisel alati tegevuse pooleli.

*
Minu voodi asus keset tuba. Tekkis kahtlus, et selle alt on mäda. Kontrollimiseks eemaldasime voodi alt vaiba. Selgus, et selle alt oligi mäda. Ma ei teadnud, kas ka parketi alt.

0 vastukaja: