esmaspäev, mai 27, 2024

Raamatu- ja toidukaubandus

Mõtlesin, et täna ma ei kuula kõige uuemat tüüpi raadioaparaati, vaid vanemat. Panin puhveti peal raadio mängima. Siis märkasin, et puhveti nurgal mängib ka teine raadio.

*
Lugesin ajalehe naljanurka. Seal oli ühes tabelis võrreldud eestlaste ja venelaste huvisid. Eestlased eelistasid lugeda eesti ja venelased vene kirjandust. Erand oli ühe Uku Masingu raamatu tõlge, mida venelased olid lugenud rohkem kui eestlased originaalis. Läksin seda isale näitama. Ütlesin, et naljanurgas ei pruugi kõik tõele vastata. Aga isa leidis ka oma paberitest, et vene keeles on seda raamatut trükitud 10 000 eksemplari. Oletasin siiski, et võibolla tõlke väljaandja ei olnud esitanud tõepäraseid arve.

*
Ema oli mul koolikotist mõnda aega kaasas kantud toidu välja võtnud. Nüüd tahtsin osta uut. Oleksin ostnud sellist toitu, mida poleks kiiresti söödud saanud. Ja mõtlesin, kuidas ma koolis mustade kätega söön. Kõndisin ühest väiksest poest läbi, sisenedes ühest otsast ja väljudes teisest. Ma olin selles poes varem ka käinud, aga nüüd oli kassa taga põrandal senisest kõrgem aste.

0 vastukaja: