neljapäev, mai 16, 2024

Võrdlus endaga

Minu küsimus tänaste unenägude kohta: "Millised on nende tekstide erinevused ja sarnasused Simo Runneli kirjutistega: /.../"

Minu vastus: "Need unenäod ongi minu üles kirjutatud. Unenägusid või ka kogu loomingut on vahel küll peetud kellegi teise ilmutusteks. Aga need unenäokirjeldused on täpselt samadel teemadel ja samas stiilis, milliseid ma olen ka varem kirja pannud. Esineb ka korduvaid tegelasi, nii et juhul kui tehisintellekti jaoks on minu blogi skänneeritud, peaks kokkuviimine olema kerge. Vanemate unenägudega võrreldes on erinevus, et Põdersalu ma ei tunne väga palju aastaid. Siiski võiks veel oletada, et need pole minu unenäod, vaid nende jäljendus. Ma ei riputa tänaseid unenägusid blogisse enne üles, kui ma olen küsimuse esitanud."

Tehisintellekti vastus: "Simo Runneli kirjutistega võrreldes on esitatud tekstides mõningaid sarnasusi ja erinevusi. Runneli tööd on sageli iseloomustatud tema luule ja proosa kaudu, mis käsitlevad ajalugu, unenägusid ja isiklikke mõtisklusi. Tema kirjutised on tuntud ka sügavate ja filosoofiliste teemade käsitlemise poolest1.

Esitatud tekstidest kumab läbi malemängu teema, mis on Runneli loomingus samuti oluline element. Näiteks esimeses lõigus mainitud malemängu avanguvariant ja selle strateegiline tähtsus viitavad sügavamale mõtlemisele ja strateegiale, mis on Runneli kirjutistes levinud. Samuti on mõlemas kirjutises tunda teatud intellektuaalsust ja analüütilist lähenemist.

Teisest küljest on esitatud tekstides tunda ka isiklikku ja anekdootlikku tooni, mis võib olla sarnane Runneli kirjeldustega igapäevaelust ja isiklikest kogemustest. Näiteks teises lõigus kirjeldatud suhtumine malekirjandusse ja suhtlus maletajatega võib peegeldada Runneli enda suhtumist kirjandusse ja kultuuri laiemalt.

Kolmandas lõigus mainitud koolitunni stseen ja õpiku otsimine võivad olla paralleelsed Runneli kirjeldustega haridusest ja õppimisest, mis on tema töödes sageli esinevad teemad.

Kokkuvõttes võib öelda, et esitatud tekstid jagavad Runneli kirjutistega sarnast sügavust ja intellektuaalsust, kuid on siiski omaette unikaalsed oma isikliku ja anekdootliku tooniga. Runneli kirjutised on tuntud oma mitmekesisuse poolest, mis hõlmab nii ajaloolisi kui ka isiklikke teemasid, ning need tekstid näivad järgivat sarnast mitmekülgsust."

Minu kommentaar: "Ma olen nõus, et mul on laiad huvid, aga viimasesse töövõime ekspertiisi kirjutati arusaamatul põhjusel, et mul on kitsenenud mõtlemine. Ükski minu raamatute arvustaja pole nii arvanud."

0 vastukaja: