teisipäev, oktoober 10, 2006

Ehlvesti intervjuu

Mulle räägiti millalgi, et ajalehes ilmus artikkel male kahjulikkusest tervisele. Eile hakkasin uurima, kus lehes see ilmus, aga enam ei mäletatud. Otsingumootoriga otsides tundus, et mõeldi vist Jaan Ehlvesti viimast intervjuud.

Ehlvest ütleb seal, et maletajatel on vaimse pinge tõttu raske öösel magada, mis paneb neid jooma. Arvan, et und ei tohiks ära võtta malevariantide arvestamine, vaid mängutulemuse peale mõtlemine, samuti võistluste ajal võõrastes kohtades ööbimine. Siis oleks lahenduseks võistlustel osalemise asemel iseendaga mängimine ning muu maleseisude uurimine. Kui inimene tahab magada, mitte mängust teenida.

Varasematel aastatel oli mul tõesti tõsiseid raskusi enne mängu magama jäämisega, kuid nüüd olen õppinud seda paremini tegema pea mõtetest puhastamise teel. Ilma konkurentide osaluseta malega tegelemine pole üldse und ära võtnud. Ükskord kadus uni siiski isegi ristsõnade lahendamise tõttu. Magama minnes jäi ristsõnade lahendamine pooleli, magasin neli tundi, kui siis veerand tundi polnud uuesti magama jäänud, lahendasin ristsõnu edasi. Aga tol korral tundusid need nii põnevad, et ma une kadumist üldse ei kahetsenud.

0 vastukaja: