kolmapäev, oktoober 11, 2006

Külmunud loss

Nägin unes, et kolm meest olid läinud külmunud lossi juurde ja seal kiiresti üksteise järel surnuks külmunud. Ainult kolmas neist oli seejuures jõudnud enne ennast läbi lume lossi kaevata. Nüüd olime siin meie kolmekesi. Kui hakkasime lossist mööda teed eemalduma, põrkasin ka mina kokku ühe loomaga, aga kui varem siin käinu oli samasuguse asja peale kohe surnud, siis minuga ei juhtunud midagi. See, et meie ellu jäime, oli kuidagi seotud aja edasiminekuga, aga ma ei saanud asjast täpselt aru. Arvatavasti oli asi selles, et tänapäeval olid loomad inimesi rohkem kartma õppinud.

Vene keele õpetaja küsis mult tunnis, kuidas on vene keeles kolonel. Ütlesin, et seda ma tean. Natukese mõtlemise järel ütlesin, et see on maior. Õpetaja selgitas, et maior on väeosa. Nüüd ütlesin maior-lieutenant. Pidime segi segatud tähtedest lauseid moodustama. Mõtlesin, et teen samade tähtedega naljalause, mitte selle, mida õpetaja tahab. Allpool oli veel lauseid, kuhu oli jäetud ka tühikuid, millesse võis tähti ise valida. Tegin tähtede järjekorda muutes ja tühikuid täites naljalause: "Bahama Press annab mulle behhi, cehhi, gehhi ja hehehhi."

Toomas oli hakanud suitsetama. Ta pani lauale suitsupaki. Võtsin selle talt ära, muljusin sigaretid kortsu ja ütlesin, et Toomas ei tohi rohkem suitsetada. Toomas tahtis pakki tagasi saada. Küsisin talt, kas ta lõpetab suitsetamise ära, kui ma annan talle 500 krooni. Ta vastas, et ei lõpeta. Järgmiseks pakkusin 1000 krooni. See talle ka ei mõjunud. Edasi pakkusin 5000 krooni. Toomas hakkas asja kaaluma. Siis ütlesin, et tegelikult ma ei anna, muidu saab mult spetsiaalselt raha välja pressida. Andsin Toomale ka suitsupaki tagasi, aga ütlesin seejuures, et rohkem ei taha ma seda näha. Ma ei saanud aru, kuidas saab korraga õppida bioloogiat ja suitsetada, kui bioloogias peaks räägitama suitsetamise kahjulikust mõjust organismile.

0 vastukaja: