kolmapäev, jaanuar 11, 2012

Aeg ja ruum

Kirjasõber saadab mulle kirja, kus ütleb, et me võiks minna koos ajas rändama.
Vastan, et me võiks rännata sellesse aega, kus ta mulle veel sageli kirjutas. Kuigi see, et ma talt nüüd kirja sain, ongi juba natuke vana aja tagasituleku moodi.
Küsin, kas tal ajamasin on. Kui ta tahab reisida mõnda teise aega, kas me peame selleks kokku saama või asume eraldi teele ja oleme teises ajas ka erinevates ruumi punktides? Mulle meeldib viibida ruumides, kus ühtegi inimest peale minu ei ole. Ja kõndida tänavatel, kus pole ühtegi koera.
Kirjutan kirjast endale koopia ja viin ümbriku posti.
Mõtlen, et selleks, et teada, millisesse aega on kõige parem rännata, tuleb lugeda ajalooraamatuid. Või teises suunas rändamiseks futuroloogia raamatuid. Selleks peaks minema raamatupoodi ja lugemist juurde ostma.
Aga võibolla ma olengi kogu aeg teises ajas elanud. Siis oleks ajas reisimine ka see, kui ma tuleksin tänapäeva. Selleks tuleks võibolla osta tänane ajaleht.
Et raamatupood on kaugel, aga ajaleheputka siinsamas, siis ostan kõigepealt ajalehe. Valin selleks "Maalehe", sest seda enam kodus ei käi. Ja mõte rändab aega, kui "Maaleht" veel oli koju tellitud ja kui ma küsisin putkast kogemata malelehe asemel "Maalehte".

0 vastukaja: