teisipäev, jaanuar 17, 2012

Ebatavalise kujuga rendžulaud

Lugesin malepartiide kogust ühe partii teksti. Käikudest ei saanud ma kiiresti ilma nuppe kasutamata lugedes aru, küll aga kommentaaridest. Kommentaator ütles, et mõlemad mängijad on pealiskaudsed, nad oleks võinud rohkem mõelda. Just selle peale otsustasin, et mängin selle partii läbi, sest see ei nõua liiga suurt pingutust.

*
Kõndisin koos Toomaga Sõpruse sillal. Väike must pall veeres sillalt maha nagu pipratera. Ütlesin, et seda enam ei leia. Aga varsti pidin siiski teatama, et ma leidsin. Leidsin mitu palli. Sõitsin bussis. Kui väljusin, siis üks teine väljuja muutis ennast järjest mitmesugusteks erinevateks putukateks. Lõpuks muutis ta ennast naiseks. Seejärel meheks ja mind naiseks. Kodu poole kõndides ilmusid Tartu kohale pommituslennukid. Kui lennukeid oli hõredalt, oli võimalik nende käest pääseda, aga tihedalt lendavate lennukite eest mitte. Läksime majja, kuhu oli kogutud surnuid, keda süia. Viisime sealt ühe surnu välja, et ta ellu äratada. Seda teha ei olnud lihtne.

*
Mulle näidati väiksema aukude arvuga rendžulauda. Hakkasin enda vastu mängima, aga ütlesin, et nii väiksega ei jõua mängud lõpule. Arvasin, et servad tulevad enne vastu, kui üks pool võidu saavutab. Aga nii ei juhtunud. Ütlesin, et tegelikult ma olen nii nõrgal tasemel mängija, et mul suurel laual ka rohkem auke vaja ei lähe. Vaatasin, et sellel pikliku kujuga laual on tavalisest lauast ühel suunal isegi suurem aukude arv. Kui tavalisel laual on aukude arv 15 korda 15, siis sellel oli 10 korda 16. Võtsin peotäie nuppe kaasa ja läksin trepist üles. Alla tagasi tulles pudenesid mõned nupud käest maha. Ütlesin, et ma oleks pidanud enne kõndima minekut nupud aukudesse torkama. Arvasin, et siis nad poleks kukkunud. Istusin uuesti esialgsesse kohta laua taha maha. Selles komplektis oli paljusid värve nuppe. Mõtlesi, et võiks mängida nii, et kui üks värv teise vastu enne nuppude lõppemist võitu ei saavuta, jätkab mängu järgmine värv, mängu lõpetanud värvi nupud jäävad lauale, aga ei lähe võiduks vajalike nuppude rea osana arvesse. Joosep ütles, et ta tahab ka mängida. Ütlesin, et see on alla kaheksa aastastele lastele keelatud. Mängu peale oli trükitud, et see on mõeldud 8-80 aastastele. Mõtlesin, et tegelikult, kui väike laps harjutab nuppude aukudesse torkamist, on see talle kasulik.

0 vastukaja: