neljapäev, mai 30, 2013

Kirjand Kantist

Pidin minema Pille asemel tundi andma. Tundi pidin andma Pille klassikaaslastele, kuigi ma olin neist noorem. Mõtlesin, et annan neile kirjanditeema ja panen nad kirjutama. Teemaks annan "Kanti mõtted" või "Kanti mõttelugu". Küsisin Pillelt, kas see peab olema E. Kant või I. Kant. Pille vastas, et I. Kant. Jõudsin tundi kohale. Üks Pille klassikaaslane ütles Pillele, et ta on oma sugulase kõrgele kohale upitanud, aga sealt ta kukub. Tõenäoliselt mõeldi mind. Andsin natuke teise kirjanditeema kui oli Pillega kokku lepitud.

*
Kõndisin koos emaga mööda tänavaid ja otsisime pesumaja. Me teadsime maja numbrit, millises pesumaja pidi olema, aga ei leidnud seda maja üles, sest majad ei olnud nummerdatud järjest. Jätkasime koolimajas klassiruumide numbrite vaatamisega. Jõudsime maja uude juurdeehitatud ossa. Ema ütles, et talle see osa ei meeldi. Vastasin, et see tuleb sellest, et siin on koridorid kitsamad. Leidsime ühe õpetaja. Küsisime talt, kus pesumaja asub. Õpetaja vastas, et vett ei ole enam saada.

*
Vennad vaatasid raamatuid. Nägin riiulis soome lasteraamatut, mida olin kunagi lugenud. Seal oli tegelaseks üks armas tüdruk. Vennad võtsid isa toa raamatuid. Ütlesin neile, et isa ei taha, et nad tema raamatuid lõhuks. Kui nad on ühe raamatu ära vaadanud, võiks nad enne järgmise võtmist selle riiulisse tagasi panna. Vaatamise asemel võiks nad järjest lugeda. Või kui vaadata pilte, siis laste, mitte täiskasvanute raamatutest.

0 vastukaja: