kolmapäev, mai 22, 2013

Kuu saagimine

Brasiilia sai valmis tuumarelva. Brasiilia oli Hispaania vaenlane. Tuumarelva valmis saamise uudise peale lennutas Hispaania kosmosesse raketi, aga mitte tavalise kujuga, vaid kolmnurkse. Ütlesin, et väga hispaaniapärane. Raketi kosmosesse lennutamise eesmärk oli hakata Kuud saagima. Hispaania ütles, et ta on maiadega rääkinud ja hakkab uurima, kas Kuu sees on jälgi vanadest maiadest. Isa ütles, et sae jäljed just hävitavad maiade jäljed. Hispaania ei olnud saagi ise valmis teinud, vaid lasi selle valmis teha teisel riigil. Oli karta, et ei saeta Kuu sisse lihtsalt pragu, vaid lõpuks Kuu üleni pooleks. Siis võis oodata, et kui Kuud tabab mingi teine taevakeha, lendavad Kuu pooled laiali. Aga lootsin, et gravitatsioon hoiab pooleks saetud Kuu pooli ka üksteise suhtes endise koha peal. Kuu sees võis olla vedelat laavat. Aga võibolla saagijad lootsid, et Kuu on seest selline, nagu raamatus "Totu Kuul". Mõtlesin, et see on imelik, et Brasiilia ja Hispaania on vaenlased, kui nad on erikeelsed riigid ja Brasiilia peaks tegelema hoopis Portugaliga.

*
Külla tuli üks tüdruk. Kinkisin talle oma raamatu. Tüdruk kirjutas selle kohta kohe arvustuse ja hakkas kirjutatut ette lugema. Kuulasin ja teesklesin magamist. Tüdruk oli kirjutanud, et minu raamatut lugedes tekib armumise tunne. Mõtlesin, kas ma ikka tohtisin nii head raamatut kirjutada. Mul oli kahte oma raamatut veel tagavaraks, aga mõtlesin, et neid ma tüdrukule ei kingi. Viimane minu raamat oli oranžide kaantega luulekogu, millele teine inimene oli kirjutanud järelsõna. Ma polnud seda ise veel lugenud.

*
Läksin klubisse. Seal pidi mängitama korvpalli. Üks minu õpetaja rääkis naljaka loo, mida teine minu õpetaja oli talle õpetanud. Minu jaoks tundusid need õpetajad ühevanused, aga tuli välja, et üks oli teisest vanem ja oli õpetanud ka teda. Mõned mängisid korvpalli asemel rallisõitu. Selles pidid nad mänguautomaadiga vastu toa keskel asuvat seina sõitma. Mind ei kutsutud korvpallimeeskonda ja ise ma ilma kutsumata ei läinud. Mõtlesin, et ma peaksin kasvu järgi ju hea mängija olema, vähemalt võistkonda kuuluvatest tüdrukutest parem. Aga minu mängul oli üks miinus, et minu visketabavust ei saanud usaldada.

*
Õppealajuhataja lõpetas tunni. Ta ütles, et ma pean esitama puudumistõendid, ma olen kümme päeva järjest puudunud. Vastasin, et nii kaua ma järjest puudunud ei ole, selles ma olen kindel. Üksikutest tundidest olen küll ära läinud. Bioloogia tundides ma tõesti suur osa aastast ei ole käinud, sest minu tunniplaanis oli viga ja ma ei teadnud, et bioloogia tunnid toimuvad. Mõtlesin, et ma olen sellest blogis unenäokirjeldustes ka kirjutanud, võibolla õppealajuhataja on sealt lugenud. Ütlesin, et aga nüüd kavatsen bioloogia õpiku läbi lugeda. Ma olen lugenud ka "Loomade elust" putukatest ja ämblikest. Küsisin, kas ajalehe lugemise tunnid see aasta on toimunud, minu tunniplaanist on see aine ka puudu. Õppealajuhataja vastas, et neid enam ei toimu, nüüd toimub Caesar. Caesar oli vist õpetaja, kes saabus sellesse ruumi järgmist tundi andma. Läksin ruumist välja. Mõtlesin, et ma võin õppealajuhatajale öelda, et mul on krooniline haigus, mul on kõik puudumised põhjendatud, sest koolis võivad tekkida paanikahood. Aga seda oleks riskantne ütlema minna. Tahtsin päevikust vaadata, mis järgmine minu klassi tund on. Tegin aknalaua peal koti lahti ja otsisin päevikut. Mul oli kaasas palju varasemate klasside päevikuid. Praeguse klassi päevikut ma ei leidnud kuidagi. Vaatasin, et minu klass koguneb eesti keele ruumi ukse taha, siis peaks tund tulema seal. Aga mul pole paberit, et seal midagi üles kirjutada. Juba eelmises eesti keele tunnis hakkas puhas paber otsa saama, nüüd on see päris otsas ja ma pole seda juurde hankinud. Panin päevikuid põrandale maha. Üks noorema klassi õpilane tahtis mulle päevikuid põrandalt kätte ulatada. Ütlesin talle, et ma oskan neid ise ka võtta. Selle peale lasi ta paki põrandale tagasi kukkuda. Paki küljest eraldus pisikeste paberitükikeste pilv. Ütlesin, et mul on kõik varasemate klasside päevikud kaasas, kas keegi arvab, et minu kott on nende hoidmiseks. Praeguse klassi päeviku leidsin viimasena.

0 vastukaja: