reede, september 04, 2020

Lühike eksam

Läksin bussi peale. Selgus, et mul olid piletid otsas. Rääkisin sel teemal valju häälega, et ei arvataks, et ma meelega jänest sõidan. Kontroll võis peale tulla. Mul oli küll rahakotis pileteid, aga tundus, et kõik on juba augustatud. Uurisin mõnda lähemalt, et võibolla neis auke ei ole, aga tundus, et on siiski. Oleksin saanud minna bussi teisest otsast juhi käest ostma, aga seda ma ei hakanud tegema. Kui sõit lõppes, hüüdis juht mulle üle bussi, et ma tooksin talle Saku Originaali. Läksin seda putkast ostma. Ma ei teadnud, kas see on siin müügil, aga selgus, et oli. Ühtlasi ostsin endale kümme bussitalongi. Osadel oli Eesti laulupeo pilt ja osadel selle asemel Tartu laulupeo oma. Mõtlesin, et võibolla peaks minema ja pileti tagantjärele augustama. Või kui ma kingin bussijuhile õlut, siis see ehk asendab piletit. Või tegelikult õlle kingin ma bussijuhile isiklikult, aga piletiraha peab minema riigile.

*
Olin ülikoolis. Mind kutsuti klassi ette, et ma suulist eksamit teeksin. Läksin sinna ja tegin naerunägu. Mult küsiti ühte muinasaja daatumit. Ütlesin kaks daatumit. Õppejõud pani mulle kohe viie ja rohkem vastama ei pidanudki. Pikemalt ma poleks arvatavasti vastata osanud. Nende kahe daatumi teadmine näitas, et ma olen õppinud, päästa võis ka rõõmus nägu. Natukese aja pärast ei mäletanud ma isegi enam neid daatumeid, mida olin vastates nimetanud.

*
Kõndisin mööda teed. Mõtlesin, et lapsena ma ei kartnud inimestele silma vaadata, aga ma ei mäleta, et ma siis ka eriti oleksin vaadanud. Hiljem oli selgunud, et inimesed peavad normaalseks just silma vaatamist, aga ma olin vaadanud rohkem muid punkte.

*
J. Lomp tuli auditooriumi ukse taha, et minuga juttu ajada. Ma ei läinud auditooriumist välja, vaid rääkisin teise inimesega. Varsti tuli Lomp ise auditooriumisse ja istus minu ette, oodates, et ma temaga rääkima hakkaksin.

0 vastukaja: