kolmapäev, september 16, 2020

Vanaemast ajalehes

Klaus tegi elektritööd. Tundsin käes surinat. Küsisin, kas see tuleb sellest, et ma tegin ühte asja valesti. Klaus vastas jah. Teised hakkasid selles ruumis magama minema, mina tahtsin veel arvutit kasutada.

*
Kõndisin mööda teed. Jäin tänavanurgal ootama, et saaks autoteed ületada. Seda võimalust ei tulnud. Otsustasin, et lähen siis eemalt ülekäigukohast, kuigi see tähendas, et pidin tegema ringi ja ületama tee liikuma hakkava bussi nina alt.

*
Lugesin ühes ruumis ajalehest Paide vanaemast ja Siirist. Kirjutati, et vanaema kuulis krabinat, aga see polnud vihm, sest krabin tuli räästast. Vanaema läks vaatama ja nägi, et üks mees ronis mööda vihmaveetoru, keda tuli aidata. Vihmaveetoru tegi selle maja seinal mitu jõnksu. See lugu juhtus mõned aastad tagasi, kui vanaema ja Siiri ei elanud enam oma majas, vaid mitmekorruselises. Ajalehed olid riputatud selles ruumis seinale. Küsisin Pillelt, kas kuskil numbrite ilmumisaasta ka kirjas on. Pille hakkas otsima. Mõtlesin, et ajakirjanikku on mõjutanud minu blogi, kui ta kasutab sõna 'vanaema', muidu ta võiks kirjutada ka 'ema' või 'vanavanaema'.

*
Küsisin, kas rahareformi järel oli üleminekuperiood, mille ajal ühe krooni asemel võis maksta ka kümne rublaga. Vastati, et nii see oli. Mõtlesin, et kui rubla oli ka endiselt käibel, miks siis öeldakse, et rahareformi järel oli inimstel raha piiratud koguses.

0 vastukaja: