kolmapäev, veebruar 10, 2021

Ilm jaheneb

Täna käisin kolmeteistkümnendat korda sel talvel suusatamas. Kraadiklaas akna taga näitas miinus kümme kraadi, arvuti ilmateate järgi oli veel külmem. Panin natuke soojemalt riidesse kui eelmine kord. Läbi trepikoja kõndides püüdsin vältida seda viga, mille olen vahel teinud, et olen suuskadega seina riivanud. Vahepeal olin välja mõelnud, et seina riivamise vältimiseks tuleb hoida suuskadest kinni saapa kohast natuke tagant poolt ja jälgida, et ma kõnniksin trepi keskel, mitte ääres. Täna see meetod aitas.

Olen mõelnud, et ei tea mitut erinevat punase jopiga naissuusatajat ma olen tänavu talvel näinud. Täna suuski alla pannes nägin aga ühte meessuusatajat, kellel oli osaliselt punane jopp. Ta oli tänavuse talve kõige kiirem suusataja, seetõttu nägin teda oma kahe ringi jooksul veel mitu korda. Esimest kanali pikkust sõites vaatasin, et suusarööbaste keskel on nii inimese kui ka looma jalajälgi. Seejärel jõudsin kohta, kus raja kõrvale oli urineeritud. Järgmiseks ka raja peale. Teist kanali pikkust ehk ringi teist poolt sõites mõtlesin, et olen ikka liiga paksult riidesse pannud, kuigi kõndimisel oleks ehk muidu jahe hakanud.

Teisele ringile läksin nagu viimasel ajal alati kanali taha. Seal oli ka algul suusarööbaste vahel saapajälgi, aga siis need lõppesid. Rööpad olid siiski nii tugevad, et peal kõndija polnud neid sel korral kahjustanud. Ühel päeval kirjutasin, et näha oli täpselt ühe uisustiilis sõitja jälgi, täna oli uisustiili jälgi juba rohkem, kuigi see võis tulla ka sellest, et üks suusataja võis olla teinud palju ringe. Silla juures pööret tehes vaatasin, et teisele poole silda on tekkinud lumememmed või panin ma neid nüüd paremini tähele.

Nägin täna ka mõnda muud suusatajat kui ülalnimetatu. Uisurajal oli minu silmaga vaadates lumi, aga arvasin nägevat ka paari uisutajat.

Kodu poole tagasi kõndides vaatasin, mis mu suusakeppide peale õigupoolest on kirjutatud. Seal oli üks soome perekonnanimi, ülejäänud sõnad olid inglise keeles. Juhul kui ma seda kunagi varem olen lugenud, siis ei olnud meeles. Kodu trepist üles kõndides tuli mulle üks inimene vastu. Nüüd enam trepi keskel kõndimise põhimõte ei aidanud, aga kokkupõrke vältimiseks tõstsin suusad korraks püstiasendisse. Jõudsin täna ka uuesti trepist üles midagi riivamata. Homseks olevat lubatud tänasest külmemat ilma.

0 vastukaja: