esmaspäev, juuni 14, 2021

Ärajäänud vastuvõtt

Paide saunas olid tikutoosid. Proovisin, kas põlenud tiku teise otsaga õnnestub tuld tõmmata. Siis mõtlesin, et põlenud tikuots võib uuesti põlema plahvatada, seetõttu võtsin põlemata tiku ja proovisin selle väävlita otsaga. Kui olin mitu korda proovinud, läkski tikk põlema. Mõtlesin, et siis ei ole õige, mis arheoloogia raamatus kirjutati, nagu oleks tingimata kahte väävliga pinda vaja. Läksin saunast välja ning rääkisin, mida ma olin teinud. Ütlesin, et kuigi tikk lõpuks süttis, kriipis see enne tikutopsi väävliga külge.

*
Olin ühes kohas bussiga käinud. Mõtlesin, et ma mäletan, et buss keeras ära pärast koolimaja, siis ma võibolla oskan sinna jala ka minna. Või sõitis buss edasi siiski ringiga.

*
Ootasin Pajuri vastuvõttu. Pille tuli mulle ütlema, et ta helistas Pajurile ja Pajur ütles, et teda täna ei tule. Mina ütlesin, et aga silti polnud uksel. See on juba teine juhendaja, kes jätab vastuvõtuajal kohale tulemata ja ei pane silti välja. Sõitsin bussis. Vaatasin tänast "Sirpi". Seal kirjutati, et Pajuril on täna sünnipäev. Võibolla Pille oli tahtnud mind hoiatada, et kui ma Pajuriga kohtun, ei jätaks ma teda teadmatusest sünnipäeva puhul õnnitlemata. Lehes kirjutati, et Pajur on tegutsenud ka luuletajana ja teinud ka füüsilist tööd. Mina olin tema loengust aru saanud, et ta on luuletajate vastu vaenulik, aga järele mõeldes oli ta kasutanud luulelisi väljendeid.

0 vastukaja: