neljapäev, november 30, 2023

Unenäorohke öö

Mäletasin Gailiti romaanist, et seal aeti naisteenija talust ära, aga ta kolis senise peremehe naabrusesse. Märkasin alles nüüd seost, et selline asi on päriselt ka juhtunud - ma kolisin vanast korterist ära, aga Oudekki kolis uue korteri naabrusesse järele.

*
Olin Kaunase puiesteel. Märkasin, et meie endise maja kaugema otsa juurde paistab rohkem päikest kui meie trepikoja poolse otsa peale. Sellepärast Anne ja teised tema maja lapsed olidki siis eelistanud väljaspool hoovi mängida. Kõndisin oma trepikoja poolsesse otsa. Seal oli maja vari, mis ulatus ka kooperatiivi hoovi nurga peale, mis seetõttu ei olnud meie maja kaugema nurgaga sarnases olukorras.

*
Olin kinkinud ükskord Rainile sente. Nüüd saatis Rain mulle Paidest kingituseks sente. Märkasin, et kopikas on ka hulgas. Nüüd olime kingituste poolest tasa. Panin mündid mündipurki. See oli nüüd jälle enam-vähem täis. Vahepeal oli juba olnud, aga olin pealt münte välismaalasele kingituseks andnud.

*
Üks klassivend oli ärimees. Ta märkas tohutult pikka autokolonni, mis sõitis ühe teise ärimehe peole. Klassivend sõitis ise samuti pikas autokolonnis. Olime peol. Mõtlesin, et teised käivad koos teisest soost inimestega saunas, aga mina pole käinud. Siis mulle meenus, et ma olen vist ka endalegi märkamatult käinud. Mulle tuli meelde, et segasaunas ei tohi käia aidsi tõttu. Aids nakkas ka läbi majaseinte. Seda esines palju vaesemate elanikkonnarühmade hulgas.

*
Saatsin ajaloolisti kirja. Minu kirjale tuli väljaspool listi vastus, et kirjutaja ei edasta minu kirja listi, vaid saadab selle mulle tagasi, sest see on listi teemast mööda. Ütlesin kirja saatjale, et ma saan listi liikmetelt küsida, kas nad tegelikult said kirja kätte. Vastaja küsis, kas ma siis tean, kus listi liikmed elavad. Ütlesin, et mõned elavad minuga samal tänaval.

*
Olime Narvas ja istusime söögisaalis. Küsiti, kas me oleme märganud, et siit ei puudu kedagi, sest koroonat enam ei esine. Vastati, et see tuleb sellest, et piir Venemaaga on kinni. Ütlesin, et varem on ka tulnud Venemaalt Eestisse täisid. Naerdi. Narvas elas ka venelasi, aga sellest hoolimata siin koroonat ei olnud.

0 vastukaja: