esmaspäev, november 06, 2023

Vihmavarjuga turniirile

Tänasel kiirmaleturniiril võitsin Jevinit. Mõlemad mäletasid, nagu see oleks olnud esimene kord, kui ma teda võidan, varem on mängud lõppenud kas tema võidu või viigiga. Paremat seisu olen tema vastu maha mänginud ja punktidega olen temast ette tulnud. Ma polegi temaga väga palju partiisid mänginud, sest vahepeale ma temaga palju aastaid ei kohtunud. Täna jagasin temaga 12 osavõtja hulgas ringsüsteemis turniiril 3.-4. kohta.

Ta mängis mulle Prantsuse kaitset, millega mul on arvuti vastu matšis halvasti läinud, aga vast olen kaotuspartiidest midagi õppinud või meelde tuletanud. Varem on Jevin mänginud mustadega e5. Ka Parts mängis mulle täna varasema e5 asemel e6, aga võitis. Üks mängija vähemalt mängis mulle täna veel e6, aga järgmisel käigul ei käinud ta d5, vaid Rf6, nii et mäng läks millessegi Aljohhini kaitse sarnasesse. Kui ma õigesti mäletan, siis järgnes, et vangerdati erinevatele tiibadele, musta kuningas oli a8 ja valge ettur a6 ning lõpuks alistus vastane b-liinilt saabuva päästmatu mati tõttu.

Peebo vastu alustasin täna ebatavalise käiguga 1. Rc3. Ta sai kaks enametturit, aga andis need tagasi ning lõpuks pani liputiival vankrit kahides kuningatiival lipu ja odaga mati. Peebo arvas, et ma oleks pidanud lipuga seitsmendal real tehtud käigu asemel käiguga Ve3 välja f3 ära kaitsma, et lipp ei saaks sinna matti panema tulla. Üks mängija liigutas ühel käigul kahte nuppu, mängisime paar käiku edasi, aga siis tuli õige seis meelde ja võtsime valekäigud tagasi.

Mul käis turniiri ajal peal kaks unisuse hoogu, aga puhkasin mõlemast välja pea laua peal hoidmisega. Kaks esimest olid turniiril osad P-tähega mängijatest, aga mõni pidi varem ära minema ja lõpus üks partii lõppes kohtuniku nõudmisel viigiga hilise kellaaja tõttu, see oli vist turniiripartii.

0 vastukaja: