laupäev, august 30, 2008

Varem oli meil rohkem mänguasju

Kõndisin läbi labürindi. Olin selles varasemates unenägudes ekselnud, aga nüüd oli tee juba selge. Kui hakkasime labürindist väljuma, selgus, et me ei eksinud ära sellepärast, et põrandal olid vineer ja ühest teisest materjalist plaat asukohad vahetanud. Üks kuri vanamees nõudis, et järjekord endiseks tagasi muudetaks, sest ta soovis, et inimesed ära eksiksid. Aga me ei muutnud. Mõtlesin, et mõnes tulevases unenäos võin ma olla unustanud, et tee juba selge on.

Lükkasin lapsekäru, milles istus väike vend. Mööda jooksid temast natuke suuremad lapsed. Rääkisin vennale, et lastel on kombeks kulli mängida. Küsisin, kas tema on juba seda mänginud. Väike vend vastas, et veel ei ole. Käru kõrval oli seadeldis, millel olid mänguasjad. Väike vend läks neid nähes elevile ja tahtis neid kätte võtta. Ütlesin, et need on võõraste omad, neid ei tohi võtta. Väike vend küsis, miks meil kodus nii vähe mänguasju on. Vastasin, et varem oli rohkem, aga korter hakkab täis saama, mistõttu ema viskas osad ära. Tuli välja, et väike vend mäletas seda aega, kui meil rohkem mänguasju oli.

Mõtlesin, et nooremate klasside õpilased mängivad kulli väiksel alal ühe akna all. Aga murdeealised hakkavad arvama, et neile kuulub kogu koolimaja, laiendades mängu piire kogu majale. Nii on juba raske tagaaetavaid üles leida.

Sain kätte lõputunnistuse, kus olid välja pandud aastahinded, aga ei olnud veel eksamihindeid. Puudusid ka võõrkeelte aastahinded. Olin kuulnud varem, et eriti headele õpilastele on pandud lõputunnistusele viis plussiga. Aga minu tunnistusel ei olnud plussi jaoks ruumi. Nähtavasti võis plussi saada ainult eksamihinde puhul, mitte koos aastahindega. Käisin keskkoolis teist korda. Kuna mul oli varasemast juba üks lõputunnistus olemas, siis ei tahtnud ma seekord lõpueksameid sooritada, mis oleks nüüd võinud halvemini minna. Oleksin saanud ülikooli astumisel näidata ka vana lõputunnistust. Mõtlesin inglise keele eksami eelses konsultatsioonis küsida, kas eksamid on kohustuslikud. Võibolla oleks vastatud, et on küll, põhjendusega, et me ei ole kordusõppustel, vaid täiendusõppustel. Aga ma oleksin ikkagi saanud eksamitele minemata jätta, sest varem on inimesed kooli pooleli ka jätnud. Pealegi ma ei tahtnudki sel korral ülikooli astuda. Eelmisel keskkooli lõpetamisel sain ka inglise keele eksami hinde ilma eksamit sooritamata. Prooviriigieksami küll tegin, mille hinde 4 lasin kirjutada koolieksami hindeks. Seda tegin sellepärast, et ma polnud nagunii inglise keeles kunagi neljast kõrgemat hinnet saanud. Hiljem ülikooli inglise keele eksami eest sain viie.

0 vastukaja: