neljapäev, september 15, 2005

Arvutiluule

Võrku riputati üles minu proosateos "Ülekuulaja".

*
Arvutiluule võiks olla selline, et arvuti analüüsib, millised häälikud kellelegi rohkem meeldivad ja koostab siis igaühe jaoks ideaalse tähenduseta häälikukombinatsiooni. Või analüüsib, mis sõnad talle meeldivad, ja kuhjab tema lemmiksõnad kokku.

*
Kui ei peeta heaks, et arst patsiendi haiguse üle naerab ja sellest kõigile räägib, siis võiks sama põhimõte kehtida males - iga mängija suhtub vastasesse kui patsienti ja ei halvusta tema vigu.

*
Täna olid unenäod sellest, kuidas võõrad mehed tulid korterisse salaja uusi arvuteid panema, kuidas Google oli teinud uue kujunduse ja hakanud leidma täiesti värskeid lehekülgi, kuidas hakkasin koostama luulekogu "Naljaluuletused" ja kaks unenägu magistritöö kaitsmisest. Neist teises ütles ürituse naisjuht mulle peale kaitsmise lõppu, et töö oli ka lõppkaitsmisel halvasti vormistatud. Ta jätkas minu halvustamist sellega, et ütles, et astusin ülikooli aastal 1984 ja lõpetasin magistrantuuri aastal 2005. Palusin tal korrata minu ülikooli astumise aastat. Ta ütles jälle 1984. Parandasin teda, et astusin ülikooli aastal 1995.

*
Järgmine magistritöö kaitsmisega unenägu võib olla selline, kus tuleb kaitsmisel saavutada võimalikult palju punkte. Punktide arvust sõltub, mitu protsenti õppemaksust tagasi makstakse. Oponent ütleb mulle, et kaitsen hästi, aga töös endas on vigu, mistõttu ei saa üle saja protsendi tagasi maksta. Vastan, et jään ka saja protsendiga kasumisse, sest liidan sellele juurde bakalaureuseõppe stipendiumi.