reede, september 16, 2005

Orkaanide ajalugu

Hakkame inimestega rääkima, nagu oleksime unenäotegelased.

*
Suur Peeter ehitas oma maja kõige tõenäolisemale orkaanide teele, et Väike Peeter peaks esimesena abi andma.

*
Rahva ees on esinend
ropult elav president.
Rahval' rääkis viisakalt.
Kas siis kombeid piisavalt?

*
Nägin unes, et olin laenanud Joelilt konspekti ja oodanud, millal ta seda tagasi küsima tuleb. Ta ei olnud tulnud, vaid oli kirjutanud kooli direktorile ja Soome presidendile kummalegi kaebekirja, et ma ei anna konspekti tagasi. Maksin Joelile 100 krooni tagasi. Kuna ma polnud päris kindel, kas sellega on kogu summa kaetud, maksin pärast igaks juhuks 50 krooni juurde. Joelile toodi eeskujuks Kati S., kes Lätist Eestisse sõites ostis viisa alles bussis ja enne Tartusse jõudmist vahetas kaks korda bussi.

*
Võin näha unes, et külla tuleb endine õpetaja, kes hakkab mind süüdistama, et olen maksnud välja täiesti korraliku õpiku, et seda endale jätta. Vastan talle, et ta näeb riiulis kordustrükki.

*
Nägin unes, et riiulite vahel toimus Saksamaa ja Venemaa vaheline sõda. Osa eestlasi tahtis minna sakslaste eest Vene tagalasse. Pidasin neid rumalateks, sest venelased on hullemad. Mõned tahtsid veel sakslaste võimu alt minna teisele poole rindejoont. Ütlesin neile, et neid ei lasta läbi. Vaatasin kommunistide välja antud raamatut Teise maailmasõja kohta, kus nad süüdistasid sakslasi väga räigete sõnadega muu hulgas oma kuritegudes. Ütlesin, et raamatus on pildid head, aga pildiallkirjad halvad.

*
Võin näha unes, et arutatakse, kas korrata esimest või teist maailmasõda, sest kolmandat peetakse liiga ohvriterohkeks. Soovitan korrata Vabadussõda, sest olen varemgi öelnud, et see oli sõdadest kõige õiglasem.

*
Nägin unes, et Vilja Savisaare vastu esitati süüdistusi. Ta ütles, et enne ta süüdistustele midagi ei vasta, kui ka Edgar Savisaar on teda süüdistama hakanud.

*
Võin näha unes, et Keskerakond saab valimistel absoluutse enamuse, mistõttu inimesed hakkavad Eestist põgenema. Soovitan neil pool aastat oodata, sest selle ajaga peaks partei keskelt pooleks minema.

*
Kuuldavasti olid keskerakondlased rääkinud, et opositsioon peab kartma hästi töötavat haridusministrit. Kas see tähendab, et koolides hakatakse õpetama uue õppeainena Keskerakonna ajalugu?

*
Jaanuaritorm saavutas vist hetketi orkaani kiiruse. Kas see tähendab, et iga selline hetk oli eraldi orkaan?