teisipäev, september 27, 2005

Tekstid eri liiki kandjail

Sellelt aadressilt on parem lugeda kui siia kirjutada, sest lugemisleht on parema kujundusega kui kirjutamisleht. Aga kui kirjutada tuleks ka väga ilusale lehele, siis ehk ei pingutaks vajalikul määral parema sõnastuse nimel, sest kõik tunduks niigi ideaalne. Kui aga keegi tõstab teksti ümber mõnele teisele kandjale, ei pruugi see enam nii olla.

*
Tänastest unenägudest tuli vahepeal veel meelde koht, kus lugesin uut "Loomingu" numbrit. Seal oli avaldatud Berk Vaheri tekste. Oli näha, et ta oli võtnud eeskujuks minu poeesia listi saadetud luuletusi. Väita, et kõik tema lood on sündinud unenägudest, oskas ta veel oma peaga, sest siis ei teadnud ta veel minust midagi, kuigi ka mina tegelesin unenägudega. Listi saatsin ma luuletusi esemete kohta. Tema oli püüdnud sama teemat käsitleda lühiproosas, kuigi selles ei tule see nii hästi välja. Juurde oli ta pannud kõigele ka oma käega tehtud illustratsioone. Need olid tehtud meelega sellised, et ei saaks aru, kas kujutatud on sitikaid või teravaid metallesemeid, nagu knopkasid ja kirjasulgesid.

*
Järgmine kord "Loomingut" unes nähes võib seal olla toimetuse avaldus, et nad pole kunagi midagi minult ega minu kohta avaldanud, see on vaid minu internetis levitatav laim ajakirja maine kahjustamiseks ja nad ei kaeba mind ainult sellepärast kohtusse, et tõenäoliselt tunnistataks mind seal süüdimatuks või vähemalt ei suuda ma kinni maksta ajakirja kohtukulusid.