neljapäev, september 22, 2005

Kukkuvad tellised

Nägin unes, et osad meist tahtsid tornikujulist telliskivimaja lammutama hakata, aga mina keelasin, sest see oli nii varisemisohtlik, et pidasin õigemaks see õhku lasta. Nad läksid ikkagi varisevate telliste alla ja raputasid maja. Telliseid sadas palju, aga nad olid kindlad, et nad ei saa pihta. Mõtlesin, et võibolla tõesti Jumal kaitseb, aga võibolla varsti selgub, et ei kaitse. Olin ise maja all varujus. Tegin endale tellistest kaitse ja hakkasin põgenema. Minu põgenemist sai nimetada passiivseks, teisel põgenejal aktiivseks, sest tema peal mingit kaitset ei olnud. Ta saigi kukkuva tellisega pihta ja tahtis mind selle peale kinni võtta. Põgenesin tema eest nii kiiresti kui jaksasin. Kui olin pääsenud, õpetasin teisi uuesti, kuidas sellist maja tuleb lammutada. Õpetaja Suumann ütles, et spetsialisti ei ole vaja õpetada, sest spetsialist teab ise.

Nägin unes, et Oudekki oli hakanud töötama "Loomingu" toimetajana. Ta oli seal avaldanud kolmes numbris kokku ka kaks enda luuletust ja ühe enda kirjutatud arvustuse. Mõtlesin, et see näitab, et tulevikus on ta minust rohkem raamatuid avaldanud. Tahtsin talle kirjutada, et kui mina avaldasin teda kamba ajakirjas, siis peab tema mind "Loomingus" ka avaldama. Edasi mõtlesin, et peatoimetaja võib selle ära keelata.

Nägin unes, et klassis 119 toimus Kalme inglise keele tund. Panin tähele, et Erik konspekteerib õpetaja juttu ka siis, kui õpetaja ei käse midagi üles kirjutada. Otsustasin ka nüüdsest nii tegema hakata ja kodus selle kõik ära õppida. Peep konspekteeris ka, aga tema kindlasti kodus ei õppinud. Kalme käis Peebule peale, et ta järgmises tantsuringis käima hakkaks. Peep ei tahtnud, sest seda tantsu ta ei osanud. Krister ütles, et täna läksid kõik tema soovid täide. Kalme ütles talle, mida ta ei tohi teha. Krister ütles, et seda ta juba tegi ja loetles veel ebatavalisi asju, mida ta täna teinud oli. Kui tund lõppes, läks Mari L. minust mööda ja ütles, et ma vaatasin tema poole. Tegelikult olin ma vaadanud täiesti juhuslikult ja ainult hetkeks. Üks tüdruk rääkis, et Kati P. sattus meie klassi ainult sellepärast, et ta vahepeal aasta aega koolis ei käinud. Teine tüdruk ütles: "Õnneks." Rääkisin, et ülikoolis jäin ma kaks kursust tahapoole.

Nägin unes, et räägiti, et polaarjää sulamise järel tekib Austraalia ette kuiva maad juurde. Mõtlesin natuke ja leidsin siis, et veetase peab hoopis kõikjal tõusma, sest vett tuleb juurde. Kõik kohad olid täis põgenikke merepinna tõusu ja mandrite keskkohtade kõrbestumise eest. Mõtlesin, et selleks ajaks, kui see aeg kätte jõuab, pean endale muretsema kuulivesti. Kaks põgenikevoori liikusid Pikal tänaval üksteisele vastu.