kolmapäev, detsember 28, 2005

Unenäoliselt meeldejäävale

Esimene unenägu täna öösel oli tüüpiliselt selline, et ta oli kõige unenäolisem, aga jäi kõige halvemini meelde. Kui meenutada, mis seal oli, siis vist kuulasin erinevaid Aafrika muusikaid ja Madis tahtis minu häält raadiosse lasta ja käisin pahandusi tehes ringi.

Veel nägin unes, kuidas olin Maimre tunnis klassis 307. Istusin kaks korda järjest pink ettepoole, et kontrolltöö ajal üksi pingis olla, aga lõpuks jäin ikkagi Sandri kõrvale istuma. Ütlesin Sandrile, et tean, et saan hoolimata kõigist raskustest selle kontrolltöö eest nelja, seda tänu ettemääratusele. Maimre andis ülesande, et tuleb kirjutada lünka kas t-täht või see tühjaks jätta. See kehtis esimese lause kohta. Järgnevates lausetes oli tegemist teiste tähtedega. Äkki märkasin, et võib olla lauses ka rohkem kui üks erinev täht, mida selle lünkadesse kirjutada. Järelikult võisin eespool vigu sisse jätnud olla. Maimre küsis minu tööd korraks enda kätte. Ta luges minu vastuseid ilma teise paberiga võrdlemata, nagu oleks tal õigete vastuste nimekiri peas. Ta ütles, et olen kirjutanud kõigist aeglasemalt.

Nägin unes, kuidas oli valmistatud üks väga tugev neeger ja Libeeria neegrid tahtsid valgete maal võimule tulla. Kui küsisin, kas valged peavad siis omakorda Libeeriasse võimule minema, siis vastati jaatavalt. See ei tohtinud läbi minna, sest Libeeria oli kehvem koht ja ainult asumaa. Volmer ütles, et see on maailma lõpp, mis toimub. Ta rääkis vihaselt, et Nõukogude ajal ei lubatud juutidel kultuuris osaleda. Ta ütles, et kui ameeriklaste ohvrite arv veel kaks korda suureneb, hakkavad nende pagunid verd tilkuma.

Nägin unes, et sain teada paartuhat aastat tagasi tehtud ennustusest, et 21. sajandil hakkavad asjad allamäge minema, mille teeb eriti valusaks see, et enne seda jõuavad nad haripunkti. Pöördeliseks pidi saama aasta 2006. Surma pidi saama kümneid sadu miljoneid inimesi ja kõik linnad pidid tuule käes lagunema. Mõtlesin, et kui elu selliseks läheb, tuleb maja iga päev uuesti üles ehitada. Mõtlesin, et tuule eest on kõige kindlam peita end mõnda auku, nagu raamatus "Võlur Oz".

Nägin unes, et sain teada, et lehekülgi saab külastada nii, et ükski loendur seda ei märka, kui lehitseda neid ühest raamatust. Seda lehitsedes märkasin, et iga minu sissekande järel tuleb siia blogija Marta, kes kirjutas mulle ühe kommentaari. Läksin teist korda tema leheküljele. Seal nägin, et tal olid seatud mõned leheküljed, sealhulgas minu oma, nii et oli näha nende kuu ja päikse kellaaega. Üks tähendas vist seda, mis kellaajal olen ma teinud viimase sissekande, teine seda, mis kellaajal ta on minu lehekülge viimati lugenud. Sain tema leheküljelt veel teada, et ta käib Helenaga ühel kursusel. Järelikult võis ta olla Helenale rääkinud, et olen siia tema kohta unenägusid kirjutanud.

0 vastukaja: