neljapäev, detsember 15, 2005

Ärkasin varem

Nägin unes, kuidas olin ülikooli raamatukogus ja lehitsesin riiulite juures maleajakirju. Viimasel ajal avaldasid need ainult partiisid ja ei kirjutanud midagi juurde. Minu juurde tulid venelased, kellele pidin vene keeles seletama, mida ma vaatan. Ütlesin, et ajakirjas on maailma tugevuselt kaheksas maletaja. Ta oli mänginud partii, mis algas käikudega 1. c4 b5 2. cb. Venelased küsisid, kas ta mängis sellepärast niimoodi, et ta on tugevuselt maailma kaheksas. Peale seda jooksime või suusatasime mingi (eestlaste) grupiga metsa all võidu. Mindi korduvalt üksteisest mööda. Jõudsime ühe koopa juurde. Mõned meist arvasid, et peaks sinna sisse minema, ja keegi läkski. Mina ei tahtnud, sest koopa suu oli liiga kitsas. Kaevasin seda suuremaks, et seesolijal jätkuks õhku hingamiseks. Sõitsime teise asulasse. Seal hakkas Rain midagi teisest toast tooma minema. Isa hüüdis mind nimepidi, tahtes vist öelda, et mina tooksin, sest olen noorem, aga ma ei teinud välja. Ühel vennal hakkas peale kohupiima söömist kõht valutama. Ütlesin, et see võib tulla sõidust, sest mul on ka peale sõitu kõht valutama hakanud, kuigi sõidu ajal mitte.

Teine unenägu koosnes mõtetest üleeile läbi saanud raamatu teemal. Neid mõtteid ma ei mäleta. Aga olen ka varem tähele pannud, et teemad jõuavad sageli unenäkku üheöölise hilinemisega.

Eile kuulsin tänaval, kuidas räägiti kellestki, kes ärkab vara, ja peale seda ärkasin täna ka ise varem. Või on hiljem valgeks minema hakanud.

0 vastukaja: