pühapäev, detsember 11, 2005

Viin. Mõtteedastus. Raamat.

Tänaval tuli vastu vanem mees, kes kõigepealt rääkis midagi minu ees kõndijatega ja seejärel pakkus ka mulle viina, et koos jooma hakata. Ma ei olnud sellest huvitatud, aga tuju läks paremaks, et vahel antakse ka midagi, kui tavaliselt hoopis küsitakse raha viina ostmiseks.

*
Kirjutamise osakaal peaks olema suur ja rääkimise osakaal väike ka sellepärast, et rääkides tahab tavaliselt igaüks ise midagi öelda. Nad peavad rääkimist kirjutamisest kõrgemal seisvaks, nagu oleks oluline häält kuulda, aga tegelikult tahavad kuulda iseenda häält.

*
Lugesin raamatut, kus juttu erinevatest ajaloolistest isikutest. Tuju läks kohe paremaks, kui nägin, et järgmine peatükk on Napoleonist. Varasemad pealkirjad polnud nii suurt rõõmu tekitanud. Kaasa võis selle peatüki puhul aidata ka see, et eilses "Eesti Päevalehes" oli Kivirähu kirjutises öeldud, et ta käis eelmise aasta festivali ajal vaatamas filmi Hitlerist ja oleks ka sel aastal Hitleri või eriti Stalini filmi vaatama läinud, kui oleks kuulnud, et neid kavas on.

0 vastukaja: