esmaspäev, november 27, 2006

Ahvid

Nägin unes, et mängisime konstruktorite ja teiste mänguasjadega. Vastaseks oli Ariel. Lõin teda nina pihta, mille järel ta tegi oma nina E-tähe kujuliseks. Artur ütles: "Väga oskuslikult mängib, pole midagi öelda." Ma ei saanud aru, kas ta ütleb seda minu või Arieli kohta. Ariel murdis väikseid mänguloomi. Hakkasin kõiki mänguasju karpidesse pakkima, et neid rohkem kahjustada ei saaks.

Sain Oudekkilt kirja, mis oli vormistatud sama moodi nagu Helina kirjad. Selle põhjal järeldasin, et Helina on Oudekki varjunimi. Ma ei hakanud kirja esialgu lugema, vaid vastasin ainult, millal ma pikemalt vastan. Kui see aeg kätte jõudis, ei leidnud ma saadud kirja enam üles. Nüüd sain kirja Helinalt. Et mõlemad kirjad tulid Otepäält, siis järeldasin nüüd, et Oudekki nime all kirjutas ka Helina, et vaadata, kuidas ma Oudekkilt kirja saamisele reageerin.

Lugesin "Ajaloolisest Ajakirjast" artiklit ahvidest. Ühe ahviliigi juhtahv ei jaksanud puu otsa ronida. Ma ei teadnud, kas talle alluvad ahvid oleksid jaksanud või olid veel nõrgemad. Kui juhtahvil nahk higiseks sai, tegi ta akna lahti ja suri saadud külmetusse. Koos temaga suri akna avamise tagajärjel veel kaks ahvi. Inimesed ei hakanud neid päästma, sest nende eesmärk oli ahve uurida. Akna avamiseks oli ahv öelnud, et ta tahab akent avada. Õigemini vajutas ta inimeste valmistatud vastavat arvutiklahvi, mille tähenduse ta oli selgeks õppinud. Osadel ahvidel lõigati laiad silmalaud kitsaks nagu inimestel. Keegi ütles, et ahvid ei taha oma silmalaugusid alla suruda. Selgitasin, et neid tuleb hoopis lõigata. Ahvide kohta ei kasutatud artiklis sõna "ahv", vaid "mees". Tegin artikli põhjal märkmeid. Kui õppejõud Hiiemaa nägi, et olen kirjutanud välja viite raamatule "Ahvide eetika", arvas ta, et see peab olema eksitus. Mina nii ei arvanud. Küsisin talt, millest see artikkel räägib. Ta ei teadnud. Ütlesin, et tema isegi ei tea, aga mina vähemalt tean. Hakkasin märkmete õigsuse tõestamiseks otsima vastavat kohta ajakirjast endast. Otsimine võttis palju aega. Lõpuks märkasin, et olen kirjutanud välja ka õige leheküljenumbri. Aga ma ei saanud aru, kas see on 152 või 172. Leheküljelt 152 ma viidet ei leidnud. Leheküljel 172 ma seda esialgu ka ei näinud. Pidin sealt kõik joonealused viited läbi lugema.

Nägin und. Lamasin voodis külili ja tegin jalgadega kõndimisliigutusi. Päris kindel ma ei olnud, et ma ei ole ärkvel. Vahepeal proovisin ka voodist püsti tõusta. Kuigi vajusin pikali tagasi, mõtlesin, et nii võib minust saada uneskõndija.

0 vastukaja: