kolmapäev, august 21, 2013

Luuletaja nägu

Ühes majas saabus magamamineku kellaaeg. Mõtlesin, et seekord magan ma pööningul. Läksin sinna. Aga selgus, et seal olid suuremalt jaolt naised. Kartsin, et läheb kitsaks. Hommikul olin alumisel korrusel. Pidime koju sõitma. Seoses sellega saabus majja üks uus inimene. Ta küsis, kus siis raamatud on. Vastasin, et neid on kolmes toas.

*
Kõndisin majaga aia värava suunas. Eespool nägin koera. Õnneks ei pidanud ma koerani kõndima, sest läksin väravast sisse. Majas nägin meest, kes oli luuletaja. Ta oli sellise näoga, et juba näojoonte järgi sai aru, et tegemist on luuletajaga. Järgmisel päeval lugesin kodus selle luuletaja luulekogu. Tuppa astus tema ema. Ma ei tahtnud näidata, et ma luuletajaga kohtumise järel tema luulekogu loen. Aga mul oli lugemiseks põhjus olemas, sest täna oli luuletaja sünnipäev. Tuppa tulnud naine ütles, et eriti huvitav oli malepartii, mis ma mängisin luuletaja naisega. Vastasin, et kõik ei lase mängul nii huvitavaks minna, mõni hakkab rahumeeli enametturit realiseerima.

*
Oli vaja langetada mõned puud, et teha neist ühte asja. Ema näitas, et ühel pool kasvavad pikemad ja teisel pool lühemad puud. Mulle tundus vastupidi. Saagisin esimese puu küljest alumise jupi välja. Esimene puu oli peenike. Seejärel hakkasin väljasaetud jupiga mõõtma, milliselt puult saaks täpselt sama pika jupi. Ühelt oleks muidu saanud, aga siis oleks ülevalt väga vähe järele jäänud. Ütlesin, et see puu ongi juba känd. Ühe saagimine oleks kaua aega võtnud, sest oleks tulnud saagida ka oksa. Kõik puud, mida ma veel mõõtsin, olid sobimatud, sest neil hakkasid oksad hargnema selliselt kõrguselt, et alt sama pikka tüvejuppi välja saagida ei olnud võimalik.

*
Kõndisin mööda tänavat. Ette jäi suur maja. Otsetee viis läbi selle maja. See maja oli saun. Uuemal ajal oli ta muudetud segasaunaks. Aga naistel ja meestel samasse saunaruumi minna ei olnud kohustuslik, seda tehti vastastikusel kokkuleppel. Kõndisin majauksest sisse, et maja teiselt küljelt välja kõndida. Nägin ainult aluspesus inimesi. Edasi kõndides nägin, et osades laudades istuvad paljad mehed ja riides naised, teistes riides mehed ja paljad naised.

0 vastukaja: