neljapäev, august 01, 2013

Kaks nalja

Lähenes autosõit. Joannal oli ilmunud uus raamat. Mul oli olnud Joannaga tüli, seetõttu ma ei hakanud talt raamatut küsima. Aga ta kinkis selle mulle ise. Raamatu kaanel oli karude pilt. Varem oli olemas juba kaks raamatut, mille kaanel olid karud. Ühe pealkiri neist oli "Karu süda".

*
Sõitsin rongiga. Vaatasin esimese vaguni katuseluugist välja. Rongile jäi ette auto, millest ta üle sõitis. Võibolla jäi autosid rongidele ette sageli, aga varem polnud ma seda tähele pannud. Siis jäid ette rööbastele tõstetud suured kivid. Nendeni jõudes sõitis rong kraavi ja rongijuht sai surma. Mina hakkasin jala kõndima. Mul oli hea meel, et seekord oli kerge avarii, sest tavaliselt said avarii korral surma ka esimeses vagunis sõitjad, aga seekord mitte. Aga teised süüdistasid rongijuhi surmas mind, et ma ei teinud kätega õiget liigutust.

*
Õpetaja käskis meil joonistada ühtedel tänavatel kõndimist. Joonistasin need tänavad ja nendele jalad. Õpetaja hakkas piltidele hindeid panema. Mõni pilt sai hindeks kolme. Mõtlesin, miks peaks mul kunagi veel tuju joonistada olema, kui õpetaja piltidele oma maitse järgi hindeid paneb. Õpetaja võttis kätte minu pildi ja ütles, et appi kui halb. Siis vaatas ta, mis paberi teisele küljele kirjutatud on. Ta ütles, et aga kirjutatud on hästi.

*
Tekkis küsimus, kes on ühe aforismi autor. Oletasin, et selleks on üks poolakas. Aga kontrollimiseks ei hakanud ma lugema raamatust kõigepealt selle poolaka aforisme, vaid alustasin raamatut algusest peale. Läksin läbi trepikoja majast välja. Üks naaber ütles oma korteri ukselt vaikse häälega, et ma jätaks maja ukse praokile. Tegin nagu ta ütles. Võibolla ta oli tahtnud minu kuulmist kontrollida. Olime tulnud koos ühtede poistega võõrasse linna. Poisid arutasid, et kui tahta wc-s käia, peab minema rongiga sõitma, sest rongis on see olemas. Mina ütlesin, et juuksurites ja saunades on ka. Mõtlesin, et tegelikult me ei olegi teises linnas, sest see linn on Tartuga kokku kasvanud. Poisid küsisid, miks sellel tänavalõigul, kus me seisame, on nii palju putkasid. Seletasin, et putkad tekivad sinna, kus on ostjaid, ja sellele tänavalõigule on saanud panna putkasid, kuna siin ei ole maju ees. Aga osad putkadest ei olnud kasutusel. Räägiti, et ükskord oli küsitud, miks on ühel maletajal ainult kaks punkti. Sellele oli vastatud, et sellepärast, et tal on kaks silma. Oli vastu vaieldud, et tal on üks silm, sest ta oli ühest silmast pime. Siis selgus, et see jutt on nali, sest see maletaja polnud turniiril saanud ühtegi punkti. Ariel ütles, et kõik õiged inimesed lahkuvad Eestist, ainult valitsejad jäävad paigale. Mõtlesin, et võiks vastata, et mina Eestist lahkujaid õigeteks inimesteks ei pea. Mõtlesin, et mul ei tulnud klassikokkutulekul vahepeal jutt välja, sest vahepeal ma rääkisin naljajuttu, aga teised rääkisid kogu aeg tõsiselt. Henn ütles aevastus, seejärel, et see oli aprill. Just oli alanud esimene aprill. Henn ütles, et me sellest aprillinaljast neile ei räägiks, kes seda veel ei kuulnud, sest ta tahab seda teistele ka teha.

0 vastukaja: