pühapäev, veebruar 18, 2018

Intervjuu unenägudest

- Miks sa pole kolm päeva ühtegi unenägu kirja pannud?
- Unenägusid pole enam meelde jäänud. Võibolla üleeile mingi detail veel jäi, aga igal juhul praegu ma ei mäleta kolme viimase öö unenägudest midagi. Üleeile magasin vähe, eile vastupidi kaua ja täna keskmiselt või jälle vähe.
- Kui unenägusid enam ei näe, võibolla tuleks teha senistest kokkuvõte?
- Ma arvan, et unenäod tulevad tagasi. Aga vahekokkuvõtteid võib siis ka teha, vahel olen juba teinud. Lühikokkuvõte on, et mulle on meeldinud unenägusid näha ja mul on kahju, kui iga öö ei näe.
- Millised unenäod on kõige rohkem meeldinud?
- Kui ma koostasin raamatut "Ajalugu unenägudes", siis leidsin, et kõige rohkem meeldisid mulle ajalooteemalised unenäod. Nooremana huvitasid mind filmidest vahepeal kõige rohkem õudusfilmid, aga õudusunenägusid ma pole näha lootnud. Üks tunnus on, et mulle on meeldinud pikemad unenäod rohkem kui lühemad.
- Mis on sinu ja teiste inimeste unenägude erinevus?
- Teised inimesed on rääkinud, et nad pole näinud nii palju unenägusid kui mina või et nad ei mäleta neid nii hästi. Kuuldavasti ei ole kõigi unenäod nii laiadel teemadel. Mõni on öelnud, et tema unenäod ei ole nii selged.
- Kas unenäod on ilukirjandus?
- Kui nad kirja panna, siis nad võivad selleks muutuda. Muidu nägemise ajal võib mõni unenägu meenutada ka filmi. Unenägude üles kirjutamist võib võrrelda ka kroonika kirjutamisega.
- Mida sa tahaksid järgmiseks unes näha?
- Unenäos võiks olla midagi ootamatut, mida ärkvel olles ette välja ei mõtle. Unenägu võiks olla sellisel teemal, mis teeb tuju paremaks. Huvitav võiks olla näiteks pikk unenägu raamatu lugemise kohta.

0 vastukaja: