kolmapäev, veebruar 14, 2018

Kõrvuti rajad

Mõtlesin, et mina enam üle ühe internetiseansi päevas ei tee. Mul on sellist mõtet varemgi tulnud, aga millegipärast olen sellest vahepeal uuesti loobunud. Viimastel päevadel olen suutnud ka mõttest kinni pidada. Seetõttu kirjutan ka eilsest suusatamisest alles täna.

Üleeilses ilmateates olevat lubatud, et nädala lõpul tuleb sula. Ööl enne eilset pidi tulema 15 kraadi külma. Selle täitumist ma kraadi pealt ei kontrollinud, aga sula tuli juba eile. Seetõttu läksin suusatama kanali taha, mitte jää peale. Kanali taga nägin esimest korda sel talvel, et kõrvuti olid kahed suusarööpad, nii et vastutulijale tee andmiseks ei pidanud hange astuma. Mõtlesin ainult, kas rajad ei ole üksteisele liiga lähedal, kas suusakepid ei või kokku põrgata. Vahepeal rajad ka eemaldusid üksteisest. Rajad olid ühe tugevad, kuni ühe puu alt läbi minnes tundus olevat parem okste vältimiseks rada vahetada. Pärast seda jäi mahajäetud rada nõrgemaks, nagu oleks suurem osa teisi suusatajaid ka rada vahetanud. Ja tuli veel teise puu alt läbi minna, pärast seda kadus üks rada üldse ära. Tagasi sõites tahtsin jälle oksi vältida, aga kuigi õnnestus nende silmaminekut vältida, puudutas üks jämedam oks ootamatult pealage. Varsti pärast seda tuli üks naissuusataja vastu. Sõitsin kokku sama kanalipikkust läbi neli korda, aga järgmistel kordadel kedagi vastu ei tulnud. Kui esimest pikkust sõites olin puu alt läbi minnes rada vahetanud, siis hiljem sõitsin meelega nõrgemal rajal, et nende tugevuse vahet vähendada. Kui esimesel kanalipikkusel sõitsin põhiosa kanalipoolsel rajal, siis viimasel vahelduse mõttes kanalist kaugemal, kõnniteepoolsel.

Kuigi ma polnud pead ära löönud valusalt, tekkis koju jõudes natukeseks ajaks hirm, et võibolla mul on peapõrutus. Igal juhul pea muutus uimaseks. See võis tulla kas hirmust endast või tegevuse vahetusest. Mõtlesin, et kui arvuti taha istun ja tõlkima hakkan, peaks uimasus üle minema. Nii läkski. Tänu interneti arvelt aja kokkuhoidmisele ja ka tööpäeva hilisemale lõpetamisele jõudsin eile lõpuni tõlkida 4 lehekülge. 2 neist olid varem alustatud, aga 2 tõlkisin üleni eile. Aastavahetuse paiku tundsin vajadust teha enne päeva lõppu vaheuinakuid, aga nüüd olen päeva lõpuni uinakuteta vastu pidanud.

0 vastukaja: