laupäev, juuni 09, 2018

Minu harrastustest

Mõtlesin hakata mängima malet sellisest algseisust, kus ääreetturid ja vankrid on ühe ruudu võrra edasi nihutatud. Vankrite nimeks mõtlesin panna Helena. Vennad tulid malelaua juurde. Mõtlesin, et ma ei kirjutagi vankritele nime peale, muidu vennad näevad, vaid nimetan need mõttes ümber.

*
Olime Paides. Valmistusime osa perega Taimo autoga Tartusse sõitma hakkama. Ütlesin, et käin enne korraks toas ära. Toas nägin, kui palju raamatuid oli maha jäänud. Olin Tartust siia toonud väga häid raamatuid, neid ma ei tahtnud siia jätta. Olime pidanud kohe sõitma hakkama, aga nüüd kulus toas nii palju aega, et Taimo pidi kas plaanidest loobuma või ilma minuta sõitma hakkama.

*
Rääkisin Tulvistele, milliseid luuletusi ma lapsena kirjutasin. Lugesin need luuletused ette ja parandasin, kuidas need vist olid. Olin näinud unes malet sümbolitena. Tulviste ütles, et tugevad maletajad näevad malet unes ehtsate partiidena. Vastasin, et nii see pole, sest mõni inimene ei näe kunagi unenägusid ja mõni näeb iga öö. Kui jõudsin koju, tuli mulle meelde, et olin luuletused ette lugenud valesti, algvariandid olid lihtsamad, nüüd tulid need õigesti meelde. Enne olin lugenud valesti, sest olin lugenud läbi une.

0 vastukaja: