neljapäev, november 24, 2022

Ketaste otstarve

Klaus mängis meie maja ees ühe poisiga sulgpalli, aga mitte palli maha löömise, vaid õhus püsimise peale. Pärast tahtis see poiss minuga ka mängida. Vanasti olime sulgpalli palju mänginud, aga vahepeal mitte, sest meil ei olnud võrku. Selle asemel olime mänginud jalgpalli, korvpalli ja võrkpalli. Mulle meenus siiski, et toas olen iga päev sulgpalli palli õhku põrgatanud.

*
Olin kirjandusmuuseumis. Hakati kirja panema tänasel üritusel osalejaid. Mõtlesin juba, et mind ei kutsutagi, aga lõpuks mult küsiti, ega mul osavõtu keeldu ei ole. Vastasin, et minuteada mitte. Öeldi, et neid keelde annab minu isa. Vastasin, et mulle ta pole keeldu andnud, mind kutsub ta vahel hoopis esinejaks. Muuseumitöötaja ütles, et esinejaks kutsuda isa ei saa, ta ei ole ülemus. Sain nüüd aru, mille jaoks on mõeldud üritusel kasutada kavatsetavad kettad. Mõtlesin kodus öelda, et need kettad on augud, mille kaudu pääseb alumisse maailma.

*
Mängisin Klausiga malet. Klausil oli lipp alles, minul oli selle asemel vanker. Küsisin Klausilt, kas üks nupp saab teise lüia või mitte. See oleks selge olnud, kui ruutudel oleks piirid olnud, aga sellel malelaual neid ei olnud. Klaus ütles, et ta ei märganudki, et minu kuningas on tules. Vaidlesin vastu, et kuningal tuld ei ole.

*
Olin jahimehe seltskonnas. Mõtlesin küsida, millal on kõige ohtlikum metsa minna. Oht võis tulla sellest, et metsas peetakse parajasti jahti või et loomadel on parajasti pojad, keda nad kaitsevad. Kõndisin ühel tänaval. Sinna oli kogunenud palju selle tänava elanikke. Üks jahipüssiga mees oli purjus ja kogu aeg ähvardas teisi tulistada, aga keegi tema vastu midagi ette ei võtnud. Kiirustasin sellest kohast kaugemale. Järgmisel päeval läksin sellele tänavale tagasi, et vast on oht möödas. Tahtsin minna väiksesse poodi, aga kui nägin, et poes on mööbel paigast tõstetud, siis loobusin. Poepidaja ütles, et kui kauba hinnad alla lasta, siis ostetakse rohkem.

*
Kohtusin kahe mehega. Mult küsiti, kas ma autojuhiload sain kätte. Vastasin, et ma ei proovinudki, ma käisin autokoolis ainult teooriat õppimas. Mehed olid imestunud. Seletasin, et ma olen peaaegu kindel, et kui ma juhtima hakkaksin, siis ma teeksin avarii. Üks mees soovitas, mida avarii korral teha.

0 vastukaja: