kolmapäev, november 16, 2022

Kokkutulekutel

Hakkasime vendadega öösel kaarte mängima. Võibolla olin seda kaardimängu varem ka mänginud, aga reegleid ei mäletanud ja lasin neid endale seletada. Kaardid jagati välja. Kahel korral anti just mulle kaart nii, et selle pildiga külg oli teistele näha. Mõtlesin, et võibolla pole sellest midagi, sest teised vaatavad enda, mitte minu kaarte. Ka kolmas kord anti mulle kaart vale pidi. Isa kõndis esikus. Panin toa ukse kinni, sest isale ei meeldinud, kui me öösel ei maganud.

*
Rahvas kogunes kokkutulekule. Kutses oli nimetatud erinevaid kõrvuti olevate majade aadresse. Osad kohaletulnud vaatasid, et üks aadress on vale, ja läksid teise majja. Minule hakkas tunduma, et mõlemad aadressid on õiged, läksin sinna majja, mida osad vältisid. Peitsin ennast ühe ukse taha, kuigi ukse tagapraost võidi mind ikkagi näha. Hüüdsin minust hiljem tulijatele ukse tagant: "Kas siin on keegi?"

*
Olime kokkutulekul. Arvati, et Rusti mürgitati. Mina ütlesin, et teda ei mürgitatud Moskvasse lennu ajal, vaid hiljem. Küsiti, mis mürgiga. Vastasin, et seda ma ei mäleta, ma pole ise kedagi mürgitanud.

*
Lähenesin Raadi poolt kodule. Aga tee peal oli mootorrataste võidusõit. Mõtlesin, et kõnniteel mootorrattad küll ei sõida, aga mõni võib ikkagi autoteelt kõnniteele paiskuda. Seetõttu läksin võidusõidust kaugemat teed mööda.

0 vastukaja: