reede, november 25, 2022

Talvel ka palav

Täna oli selle talve kolmas suusatamine. Panin juba suusariided selga, aga kõigepealt läksin nendega vaipu kloppima. Seejärel oli plaanis toas vaibad suuskade vastu vahetada. Mõtlesin, et ema oli just tolmuimejat võtmas, kas ta uksekella kuuleb. Aga ta ütles, et sel hetkel ta parajasti tolmu ei imenud ja arvas, et oleks ka muidu kuulnud.

Suusatamiskoha suunas kõndides vaatasin, et vahepeal ei ole erilist lumesadu olnud, muruplatsil lumi endiselt lahti kaevatud mulda ei kata. Kõnniteed vaadates tuli meelde nii see, kuidas ma eelmine kord kirjutasin, et liivatatud tee on vähem ilus, kui ka see, et eile Anne tänaval ma kahes või kolmes kohas libisesin, nii et liivatamisel on mõte.

Kanali ääres vaatasin algul, et see ei ole endiselt jääs. Siis nägin, et kaugemas servas siiski juba natuke jääd on. Seejuures tundus olevat jääd ka selle silla ees, mida mööda talisuplejad eelmisel aastal vette läksid. Lindudest nägin algul parte, siis märkasin partide vahel ka väiksemal arvul ühte teist lindu ujumas. Täna mõtlesin, et need peaks olema tiirud, eelmine kord pidasin võibolla neidsamu kajakateks. Luike nägin suusatamise ajal umbes samas kohas, kus eelmisel korral, aga täna oli ta esimesel nägemishetkel pead ja kaela pidi vee all. Siis võttis ta pea vee alt välja. Järgmiseks nägin, kuidas kajakaparv on just vee kohalt lendu tõusnud, nende vees olekut ma vaadelda ei jõudnud.

Täna oli lume alt tulnud jalakäijate tõttu välja rohkem liiva kui eelmistel kordadel, aga lumi ise oli libedamaks läinud. Algul sõitsin rajata lumel, hiljem leidsin ka raja. Mõtlesin selle üle, kas teha rohkem ringe kui eelmistel kordadel või mitte. Algul mõtlesin, et muidu oleks ma vist täna ühe ringi rohkem teinud, aga vaipu ma juba kloppisin. Siis mõtlesin, et võibolla mind veendakse veel täna sauna kõndima, sellepärast võiks ühe ringi suusatamisega piirduda. Mõtlesin, et süda täna ei valuta, aga vahepeal hakkas jalg valutama, see sundis ühe ringiga piirdumist kaaluma. Jalavalu läks kiiresti üle, aga kui ma esimese ringi lõpetasin, oli mul nii palav, et tahtsin jahutust, seetõttu lõpetasin sõidu. Väljudes oli täna külma natuke rohkem olnud, miinus kolm, aga vast oli osalt veel vaiba kloppimise soojus sees, samuti võisin ma libedamal lumel väiksemate valudega suurema kiiruse sisse võtta.

Kodu poole tagasi kõndides nägin, nagu üks laps pakuks oma koerale jalga hammustamiseks. Koer hakkas haukuma.

Kuigi täna oli palavustunnet kõige rohkem, ei olnud ma tuppa jõudes nii higine kui esimene kord. Pidin siiski veel natuke füüsilist tööd tegema, et oma toas tolmu imemise ajal paigast tõstetud asjad tagasi panna.

0 vastukaja: