esmaspäev, november 28, 2022

Soov kirjutada

Kooli viimasel nädalal oli iga päev tavalisest vähem tunde. Küsisin Sandrilt, mis tunnid homme on, kas ajalugu. Sander vastas, et ta ei tea, mis tunnid, aga ajalugu ei ole, sest poliitilise olukorra tõttu ei ole lubatud viimasel nädalal ajalugu õpetada. Ma olin täna ajaloost kirjutanud. Kui mind nüüd seaduse rikkumise eest oleks kohtu alla antud, oleksin saanud ainult öelda, et ma ei olnud sellisest seadusest kuulnud. Aga ma teadsin, et seaduse mittetundmist ei loeta vabanduseks. Sander ütles, et varsti annab Ott välja klassi albumi, millesse on kõik kirjutanud. Vastasin, et minu käest ei ole kaastööd küsitud. Sander ütles, et mina nagunii ei kirjutaks. Vastasin, et see ei vasta tõele, see on sama hea jutt kui Krister ja Artur asutasid kooli ajalehe ja kutsusid toimetusse Antti ja Lauri H., kes ei oska üldse kirjutada, aga mind ei kutsunud, kuigi ma oleks võinud päev läbi kirjutada. Sander ütles, et praegusel ajal kirjutavad kõik.

*
Ärkasin keset ööd. Minu toas toimus üritus. Ütlesin üritusel osalejatele, et ma tahan vaikust, et kindla kellaajani välja magada. Läksin teise majja magama. Seal ma tegelikult ei maganud, vaid rääkisin sealse seltskonnaga. Krister oli viimasel ajal kurjaks muutunud, püüdsin tast eemale hoida.

*
Olin Paides. Vanaema oli väga vana ja tegi väga kõva häält. Meenutati, et mõne aasta eest ta veel ei olnud selline, aga kui ta teistest inimestest kõrgema vanuseni välja jõudis, siis hakkas ennast seetõttu tähtsaks pidama.

*
Kirjutasin, et ma olen Oudekkile kirjutanud ja Oudekki on ainus inimene, kellele ma olen kirjutanud. Alguses ta oli kirjadele vastanud kohe, aga nüüd ta enam võibolla nii sageli postkasti ei vaadanud, kui talle kirjutati harva. Ärkasin. Kuulsin, kuidas blogi lugejad kommenteerivad seda unenägu, et minu jaoks on Oudekki tähtsam kui tema mehe jaoks, sest Oudekki mees on kirjutanud erinevatele inimestele, aga mina ainult Oudekkile. Mulle polnud unenäo ajal meelde tulnud, et ma olen Helinale ka kirjutanud. Läksin arvuti taha. Olin unenäost puhkamiseks täna juba hulga muusikavideosid vaadanud, aga väsimus ei olnud kadunud, seetõttu otsustasin vaadata ühe video veel ja töö võis üldse tegemata jääda. Vend oli vahepeal arvutist vaadanud, mis videosid ma olen vaadanud. See mulle ei meeldinud, sest täna olin vaadanud ainult paljaste rindadega muusikavideosid. Järgmisena käivitatud videost ma ei teadnud ette, et see on samasugune, aga videost nägin, et isegi kuningannal on rinnad poolpaljad. Praegusel ajal kandsid sellist riietust igas vanuses naised. Mõtlesin, et võibolla tuleb selles videos ette siiski veel ka teistsuguse riietusega naine, kes kannab teksajakki.

0 vastukaja: