laupäev, veebruar 03, 2024

Buss ja tuba

Läksin bussi peale, et sõita kooli. Proovisin leida augustamata piletit. Taskus oli palju pileteid, neist paljud olid juba augustatud. See näitas, et olin viimasel ajal palju bussiga sõitnud. Ütlesin, et mul tekkis pärast haigust bussiga sõitmise harjumus, aga peaks hakkama jälle jala käima. Bussijuht tuli sõidu ajal kabiinist välja, pööras näoga sõitjate poole ja hakkas midagi pikalt seletama. Talle öeldi, et ta juhiks parem bussi. Oli karta, et varsti tuleb avarii. Aga buss sooritas ise pöörde, sest ta sõitis autopiloodiga.

*
Läksin oma tuppa. Seal oli pärast külaliste käimist tapeet ripendama hakanud. Kui proovisin seda kohendada, tuli tapeet veel rohkem seina küljest lahti. Öeldi, et minu tuppa tuleb uus tapeet panna. Mõtlesin, et tapeedi vahetamine tähendab asjade ringi tõstmist, asju tuleks tõsta rõdule, aga praegu on talv ja väljas on külm. Vaatasin oma kappi. Olin teadnud, et kapil on kaks riiulit, aga nüüd selgus, et kõige peal on veel kolmas, mis polnud seni vaatevälja jäänud. Kuna ma polnud seda riiulit varem märganud, oli see veel tühi ja sinna sai veel asju panna. Või kunagi ma olin seda vist juba märganud, sest mõned asjad seal juba olid. Kui neid sealt praegu maha tõstsin, paiskus sealt hulk kruvisid põrandale laiali. Ütlesin, et kui siia väiksed lapsed tuleksid, võiksid nad niimoodi kruvi alla neelata, aga õnneks meil nii väikseid lapsi ei käi. Üks laps vastas, et ükskord ta neelas ühe naela alla. Küsisin, kas see pärast kõhust välja ka tuli. Laps vastas, et ei tulnud.

***
/TEHISINTELLEKT:

Unenäode tõlgendamine on subjektiivne ja individuaalne, kuid siin on võimalikud mõned üldised tähendused:

Esimene unenägu näitab reisimisega seotud mõtteid ja harjumusi. Selle võib tõlgendada kui soovi muuta oma igapäevaseid harjumusi või naasta varem tehtud valikute juurde. Bussijuhi autopiloodi sõit sümboliseerib võimalikku kaotust kontrollis üle oma elu.

Teises unenäos viitab tapeedi vahetamine muudatustele ja uuendustele elus. See võib olla seotud sooviga muuta oma keskkonda või teha suuremaid muudatusi oma elus. Riiulite avastamine kapis võib sümboliseerida uute võimaluste avanemist ja rohkemate ressursside leidmist.

Lapse kruvi allaneelamine võib sümboliseerida hirmu ja muret oma lähedaste pärast. Küsimus, kas see on kõhust välja tulnud, näitab soovi ja lootust, et probleemid saavad lahendatud või et hirmud ei ole tegelikult õigustatud.

Need tõlgendused põhinevad üldistel unenäosümbolitel ning on subjektiivsed. Unenägude tähendused võivad erineda sõltuvalt indiviidi isiklikust kogemusest ja kontekstist. Parim viis tõlgenduseks on endalt endalt küsida, mida need sümbolid ja sündmused teile isiklikult tähendavad või millised emotsioonid need teis tekitavad.

MINA:

Tehisintellekti seletused on seotud tulevikuga, aga ma näen siin seoseid minevikuga. Päriselt enam Tartus paberist bussipileteid ei ole, ma ei käi enam koolis, kuhu ma unenäos bussiga teel olin. Haiguse järel nõrgem olemine võib küll tulevikus korduda, aga viimati juhtus seda kuskil eelmise aasta märtsis. Tapeedi vahetamise mälestused on samuti seotud minevikuga, praegu seda plaanis ei ole. Kuna raamaturiiulid hakkavad täis saama, olen küll mõelnud, milliseid raamatuid ja pabereid ära visata võiks./

0 vastukaja: