neljapäev, veebruar 29, 2024

Maletajad ja ringiliikumine

Lugesin maleraamatut. Seal öeldi, et males on kõige parem käik e6. Üks mängija oli sellest aru saanud, seetõttu oli tema lemmikavang olnud Prantsuse kaitse.

*
Läksin Hitleri kabinetti. Ta kõnetas mind sõnaga "reamees". Praegu ta käitus sõbralikult, aga ma teadsin ajaloost, et tegelikult on ta julm. Tema kaasaegsed polnud seda algul läbi näinud.

*
Kõndisin tänaval. Mulle tuli vastu Särgava. Ta ütles, et ta on Särgava ülikooli pealt. Ta parandas, et Särgava Turu tänavalt. See tähendas, et ta ei olnud enam üliõpilane, aga Turu tänaval maletrennis käis edasi. Ma olin Särgavast noorem ja olin arvanud, et liiga kõrge vanuse tõttu ma ei ole enam maletrenni õpilane, aga võibolla tohtisid seal nüüd käia igas vanuses inimesed.

*
Sõitsime maaliini bussiga kodu poole. Mina istusin tagapool, eesistmel istus üks klassiõde. Ta läks jälle minuga rääkimata vara maha nagu ka ühel varasemal korral. Eesistmel istudes ta oli teisi sõitjaid veel vähem näinud kui mina.

*
Olime isa ja vennaga võõras linnas. Teised hakkasid minema bussi peale, et koju sõita, mina käisin enne ühest majast läbi, et sinna üks asi ära viia. Seal majas elasid Pedmansonid. Uksele tuli vastu üks poistest. Ma polnud neid ammu näinud ja kui olin juba asja üle andnud, tahtsin veel kontrollida, kas ma andsin õigele inimesele. Küsisin, kumb poiss ta on. Ta vastas, et noorem. Nii ma olingi arvanud. Mõtlesin, et ma võin juba bussist maha jääda, aga vajaduse korral võin sõita ka järgmise bussiga. Praegusele bussile võisin vist jõuda veel joostes. Ma ei saanud kohe veel ka jooksma hakata, vaid maja ees pidin vaatama veel kotti. Kui ma koti avasin, läks üks samas kohas olnud inimene eemale. Võibolla sellepärast, et ta ei tahtnud näha, kui palju paberiprahti mul kotis on.

0 vastukaja: