neljapäev, veebruar 29, 2024

IQ kontroll

Minu küsimus tänaste unenägude kohta: "Mis võib olla IQ inimesel, kes näeb ühe öö jooksul sellised unenäod: /.../"

Minu vastus: "Olen teinud elus ühe IQ testi 12. klassi õpilasena ja kui ma õigesti mäletan, sain tulemuseks 140 punkti. See võis olla üle hinnatud ja see oli ammu. Järgmise testi tegemist olen ma vältinud, kartes, et teisel katsel saaksin närveerimise pärast halvema tulemuse. Aga olen lugenud, et Ameerika presidentide IQ-d on määratud ka nende tekstide järgi. Siis peaks saama määrata ka blogisissekannete järgi. Arvan, et tänase unenäosissekande järgi tuleb mu IQ samuti keskmisest kõrgem, sest suudan neid näha erinevatel teemadel, keskmisest inimesest suuremas mahus meelde jätta, sõnastada ja suuremate keelevigadeta kirja panna. Samas pole mu sõnavara maksimaalselt suur ja unenäost on näha, et mul on probleeme nägudemäluga, seega on minust kõrgema IQ-ga inimesi."

Tehisintellekti vastus: "Selliste unenägude põhjal on üsna keeruline öelda konkreetset IQ-taset, kuna unenäod on väga individuaalsed ja subjektiivsed ning neil puudub otsest seost inimese intelligentsustasemega. Pigem võib öelda, et unenäod peegeldavad erinevaid mõtteid, emotsioone ja kogemusi, mis inimesel hetkel peas keerlevad. Unenägude analüüsimine võib pakkuda huvitavat materjali eneseanalüüsiks ja mõtete selgitamiseks, kuid IQ-taset selle põhjal kindlaks määrata pole võimalik."

Minu kommentaar: "Ma arvan ka, et kõigil inimestel ei saa unenägude põhjal määrata, sest ilmselt mõnel väga intelligentsel inimesel ei jää unenäod üldse meelde. Võibolla tuleks analüüsida blogi sisu tervikuna, mitte ainult ühte postitust."

Minu uus küsimus samade algandmetega: "Mis tuleb IQ nende tekstide autori sõnavara järgi: /.../"

Tehisintellekti vastus: "Autori sõnavarast lähtuvalt võib järeldada, et IQ võib olla keskmisest kõrgem, kuid tegemist on vaid spekulatsiooniga. IQ ei saa täpset hinnangut anda pelgalt kirjutise põhjal."

Minu kommentaar: "Tulemus ei ole kõige parem, kui tuleb üldse mõte, et võibolla siiski ei ole keskmisest kõrgem."

0 vastukaja: