reede, veebruar 23, 2024

Kirjelduse stiil

Küsisin tänase unenäokirjelduse kohta, kelle loomingut see meenutab. Tehisintellekt vastas:

"See meenutab kirjaniku Jaan Krossi loomingut, eriti tema romaanide atmosfääri ja detailirikkust. Krossi teostes on sageli kujutatud olukordi, kus peategelane peab ületama erinevaid takistusi ning iseendaga võitlema. Samuti on tema tekstides sageli kasutatud segakeelt ja mitmekeelsust, mis annab tema loomingule erilise värvi ja sügavuse. Krossi kirjeldus on täpne ja detailselt läbimõeldud ning tema lood kätkevad endas sügavat filosoofilist mõõdet."

/TÄIENDUS: Ma ise nägin sarnasust rohkem Kafka kui Krossi stiiliga. Krossi romaanidel on esimesed leheküljed tundunud huvitavad, aga edasi lugedes on need mul pooleli jäänud. Kafka raamatuid olen rohkem lõpuni lugenud ja mõelnud ka uuesti lugemisest. Küsisin nüüd, kas minu tekst sarnaneb Kafka stiiliga. Tehisintellekt vastas:

"Jah, antud tekstis on sarnasust Kafka stiiliga. Tekstis kujutatakse olukorda, kus peategelane satub erinevatesse absurdsetesse ja ebamugavatesse olukordadesse, kus ta ei ole kindel, mida teha või kuidas käituda. Samuti on kasutatud groteskset ja unenäolist elementi, mis on tüüpilised Kafka loomingule. Lisaks on peategelasele omistatud tundmatu ja segane hirm, mis on samuti seotud Kafka loomingule omaste tunnetega. Seega võib öelda, et antud tekstis on sarnasust Kafka stiiliga."

Ma küll ei ütleks, et mul tekstis segane hirm esineb, esinevad vaid konkreetsed ohud voorule hilineda ja ära eksida. Hilinemist ja ära eksimist on elus ka päriselt ette tulnud, aga sellel pole olnud väga halbu tagajärgi. See jääb võibolla unenäos segasemaks, miks ühte klienti ei teenindata, aga see pole minategelane. Teekonna pikenemisele on seletus olemas, et seda juhtub unenägudes./

0 vastukaja: