pühapäev, aprill 28, 2024

Intervjuu tehisintellektile

Mina: "Palun anda viis intervjuu küsimust harrastusmaletajale."

Tehisintellekt: "1. Kuidas ja millal sa malet mängima hakkasid?
2. Mis on sinu lemmik malestrateegia või avang?
3. Milline on olnud sinu suurim võit maleturniiril või mängus?
4. Kuidas sa valmistud malemängudeks või turniirideks?
5. Mis on sinu arvates kõige olulisem oskus malet mängides?"

Mina: "1. Malet hakkasin mängima järk-järgult. Algul õppisin kodus juba väiksena käike ja mängisin valede reeglite järgi, seejärel juba õigete reeglite järgi, aga mitte kõige sagedamini. Malekirjanduse järgi tõsisemalt hakkasin mängu õppima aastal 1989, kui käisin kuuendas klassis ehk viiendat aastat koolis. Spordikoolis trennis hakkasin käima aastal 1990 seitsmenda klassi lõpus.

2. Valgetega olen enamasti alustanud käiguga 1. e4 ja viinud mängu Hispaania avangusse, tavaliselt vahetusvarianti, Sitsiilia kaitse vastu olen palju mänginud variante käiguga Ob5. Mustadega olen 1. e4 peale vastanud kõige rohkem c6, varem ka e5. 1. d4 peale olen vastanud varem Slaavi kaitsega ja hiljem Nimzo-India kaitsega. Mulle meeldib mängida pika mõtlemisajaga, mitte välkmales ajaga võita või ajaga kaotada.

3. Suurim saavutus turniiridel on vast kolmas koht Tartu meistrivõistlustel, kuigi see ei ole kohanumbri poolest parim tulemus. Ühel kiirmaleturniiril võitsin kõik partiid. Minu treener nimetas minu elupartiiks seda, kui ma võitsin FIDE meistrit Oldet. Arvuti vastu olen suurmeistri taset ka võitnud, aga võibolla see tase on ülehinnatud.

4. Minu ettevalmistus ei seisne vanemaks saades konkreetsete avanguvariantide päheõppimises, vaid mõtlemise harjutamises. Mulle tundub, et ükskõik mil moel maleruudustiku üle mõelda, parandab see mängutulemust. Samas ei tohi teha ületrenni, muidu vajuvad mängu ajal silmad kinni. Ma ei valmistu ainult maleliselt, vaid teen ka füüsilist trenni, see parandab ka mõtlemisvõimet.

5. Malemängus põhiline on mõtlemine. Aga hästi mõtlemisest veel tähtsam on hea iseloom. Ei ole meeldiv mängida vastasega, kes teisi põhjendamatult sõimab. Neid omadusi hindan ka väljaspool malemängu."

0 vastukaja: