reede, aprill 19, 2024

Maailmavaade unenägudes

Minu küsimus tänaste unenägude kohta: "Milline on nende unenägude nägija poliitiline maailmavaade: /.../"

Minu vastus: "Olen nimetanud oma maailmavaadet rahvuslik-roheliseks. Nendes unenäokirjeldustes väljendub rahvuslus selles, et unenäod on üles kirjutatud emakeeles ilma võõrkeelsete tsitaatsõnadeta ja kõigi unenägude tegevuskohaks on kodumaa. Rohelisus väljendub selles, et tunnen huvi selliste looduslike nähtuste vastu nagu unenäod ja kuupaiste, samuti võib vähemalt ühe spordialaga tegelemine viidata tervise hoidmisele. Ka reisi või autosõidu teema puudumine viitab rohelisusele. Aga rohelisus ei ole tegudes maksimaalne, muidu ma ei kulutaks unenägude üleskirjutamiseks elektrit ega arvutimälu. Unenägudes leidub ka konservatiivsuse elemente nagu austus vanema põlvkonna vastu ja huvi tundmine enda mineviku vastu."

Tehisintellekti vastus: "Nende unenägude nägija poliitiline maailmavaade tundub olevat keeruline ja detailne. Ta mõtleb läbi erinevaid olukordi ja tegureid ning otsib tähendusi ka kõige väiksematele detailidele. Ta võib olla kriitiline ja skeptiline teiste inimeste nõuannete osas ning pigem usaldab iseenda kogemusi ja teadmisi. Samuti võib ta olla avatud uutele ideedele ja valmis omandama teadmisi erinevatest allikatest. Üldiselt võib öelda, et tema maailmavaade on analüütiline ja iseseisev."

Minu kommentaar: "Sellest vastusest loen välja, et mind peetakse demokraadiks või mässajaks. Kui andsin kunagi politoloogia üliõpilasele intervjuud, pidasin tõepoolest poliitikas tähtsaks iseseisvat mõtlemist."

0 vastukaja: