esmaspäev, aprill 08, 2024

Jungi skeem

Minu küsimus tänaste unenägude kohta /Mälu järgi taastatud./: "Millisesse psühholoogilisse tüüpi kuulub nende unenägude nägija Jungi psühholoogiliste tüüpide skaalal: /.../"

Minu vastus: "Ma olen aastaid tagasi Jungi raamatu psühholoogilistest tüüpidest läbi lugenud, aga ilma vajaliku süvenemiseta. Mäletan tema põhijaotust introverdid ja ekstraverdid. Nende unenägude nägija introvertsusele viitab mõttes rääkimine, suhteliselt väike feisbuki kontaktide arv, teise inimese juuresolekul tegevuse vältimine ja üksi tänaval kõndimine. Jungil oli ka mingi peenem jaotus, aga see ei saanud mulle juba raamatu lugemise ajal selgeks ja praeguseks olen selle veel rohkem unustanud. Uuema põlvkonna psühholoog Tulviste ütles selle Jungi raamatu kohta, et see on küll huvitav, aga et see pole teadus. Teaduse tunnuseks pidas Tulviste, et uuritavaid peab palju olema. Ma olen neurootilisem kui nende kahe unenäo põhjal, sest kõige halvema tänase unenäo jätsin kirja panemata. Ma pole kindel, kas ma nägin kolm erinevat unenägu või olid kõik kolm erineval teemal katkendit vahepealsete ärkamisteta."

Tehisintellekti vastus: "Antud unenägu kuulub tõenäoliselt introvertse psühholoogilise tüübi alla Jungi psühholoogiliste tüüpide skaalal. Unenäos on esile toodud enese kahtlused ja ebakindlus oma identiteedi suhtes, samuti eelistatakse privaatsust ja ei soovita avada end teistele inimestele. Samuti võib näha unes teadvustamata hirme ja muresid seoses väljakutsetega, nagu näiteks vee tõus üle Võidu silla minekuks."

Minu kommentaar: "Uputuse teema tänastes unenägudes võib tulla sellest, et lugesin see nädal 1867. a. ajalehest tolle aasta halvast ilmast."

0 vastukaja: