reede, aprill 12, 2024

Kutsesobivus unenäos

Minu küsimus tänase unenäo kohta: "Milline töö sobiks inimesele, kes näeb sellise unenäo: /.../"

Minu vastus: "Kui vähegi võimalik, tahan teha kodus kirjatööd, aga see on halvasti tasustatud ja võib lõppeda näljasurmaga. Ka unenäos on väljendatud soovi kirjatööd teha. Selle uneäo põhjal võiks veel oletada, et mingil määral sobiks mulle ka töö muuseumis, arhiivis või raamatukogus, aga vähem, sest raske on otsustada, mida vanade asjadega teha."

Tehisintellekti vastus: "Sellise unenäo peegeldades võiks inimesele sobida töö, kus on vaja teha otsuseid ja analüüsida olukordi, samuti olla loov ja leida lahendusi probleemidele. Näiteks võiks see olla raamatupidaja, arhivaar, projektijuht või isegi kunstnik. Oluline on töö, kus saab rakendada nii loovust kui ka analüütilist mõtlemist ning kus otsuste langetamine ja efektiivne ressursside haldamine on oluline osa igapäevatööst."

Minu kommentaar: "Selles töös, mida ma seni olen teinud, on ka vaja otsuseid langetada. Raamatut koostades tuleb otsustada, millise artikli või luuletuse ma raamatusse sisse panen ja millise välja jätan, raamatuid tõlkides on vaja otsustada, millist tõlkevastet ma täpselt kasutan."

0 vastukaja: