teisipäev, aprill 23, 2024

Sorokini skaala

Minu küsimus tänaste unenägude kohta: "Kas nende unenägude nägija on Sorokini skaalal meelelise, idealistliku või ideatsionaalse kultuuri esindaja: /.../"

Minu vastus: "Ma elan meelelisel ajajärgul, aga olen keskmisest kaasaegsest idealistlikum. Nendes unenägudes spordi tegemine seostub meelelise ajajärguga, aga talisport on ideatsionaalsem kui suvesport, sest talvel pannakse rohkem riideid selga. Soov, et vähemalt loodus võiks säilida, võiks kuuluda ka idealistliku või ideatsionaalse kultuuri esindajale. Erinevatel kordadel erinevas kohas suuskade allapanek võiks olla seotud meelelise kultuuriga, aga ärkvel olles panin vähemalt viimasel talvel tegelikult iga kord ühes ja samas kohas."

Tehisintellekti vastus: "Sorokini skaalal võiks öelda, et unenägude nägija on pigem meelelise kultuuri esindaja. Tema unenäod keskenduvad praktilistele tegevustele nagu suusatamine ja autotee ületamine ning reaalses maailmas toimuvale, nagu sõda ja looduse säilitamine. Seega võib öelda, et ta on rohkem maa- ja kehakeskne ning ei pruugi olla nii tugevalt seotud idealistlike või ideatsionaalsete mõttemustritega."

Minu kommentaar: "Samas unenägude tähtsustamine ise võiks olla ideatsionaalne element. Unenägudega saab küll tegeleda erinevalt, kas nagu Piiblis või nagu Freud."

0 vastukaja: