reede, juuni 21, 2024

Fotokarp

Räägiti, et kui lapsele tagada hea tuju, siis ta õpib rohkem. Üks laps vastas, et tal on kogu aeg hea tuju. Mõtlesin, et tuju rikutakse ära koolis. Minu ema mängis selle lapsega palli sarnast mängu. Mina lamasin voodis ja mõtlesin, et peaks neile ütlema, et nad viskaks seda eset nii, et see mulle pihta ei läheks.

*
Vaatasin aknast välja. Masinad töötlesid parajasti mõlemat naabermaja. Vaatasin, et muruplatsi on vähendatud, nüüd läheb kõnnitee liivakastini välja. Siis nägin, et muru on alles, aga üle selle on üks kõnniteerada juurde tehtud.

*
Meil oli külas Jürgen. Ta tegi lahti kaasas oleva karbi, milles olid eelmise peo fotod. Ma olin harjunud juba fotosid ekraanilt vaatama. Oleksin vaadanud hea meelega ka paberfotosid, aga praegu oli käsi must, seda pidi kõigepealt pesema. Läksin kõigepealt tagumisse vannituppa, et võtta sealt teine särk. Suures toas oli palju rahvast. Mõtlesin, et lähen ühest vannitoast teise, et särk selga tõmmata. Uurisin raamaturiiuli kohalt tapeeti, sellega oli toimunud muudatus.

*
Venemaal oli rahvas kutsunud kokku NLKP kongressi, et probleemid lahendada. NLKP kongress oli jäänukinstitutsioon endisest ajast, aga käis veel koos. Kui kokkukutsumise otsus oli juba tehtud, hakkasid kokkukutsumise algatajad asjadest aru saama, seetõttu vahetati delegaadid välja, nemad kõrvaldati delegaatide hulgast. Räägiti, et üks aktsia, mille kurss oli viimasel ajal väga kõrge, on langema hakanud. Mõtlesin, et võibolla puhuti kurss vahepeal kunstlikult üles.

0 vastukaja: