kolmapäev, juuni 05, 2024

Lugemata raamatud

Tahtsin kuulata Ameerika Häält. Isal olid vanast ajast Ameerika Hääle lühilainealad meeles ja ta ütles need mulle. Ma mäletasin ise ka umbes nii. Erinevus oli, et isa ütles ühe numbri lõppu veel tähe A. Mõtlesin, et ma ei kuulagi saadet raadioga, vaid löön need lühilainealad otsingumootorisse.

*
Sõin koolisööklas. Minuga ühes lauas sõi veel üks poiss. Vaatasin ringi, kas saab teistest laudadest toitu juurde võtta. Seal tundus küll olevat seda üle jäänud, aga keegi võis veel hilinemisega sööklasse tulla. Märkasin oma lauas veel ühte asja, mida ma polnud söönud. Ütlesin, et ma otsin teistest laudadest saiakesi, aga ei märka, et oma lauas on kaalikatükke. Võtsin neid. Kuna ma olin nüüd midagi öelnud, nihkus laua nurgas istuv võõras poiss sealt laua keskele minu vastu, et minuga rääkima hakata.

*
Vaatasin "Loomingu Raamatukogu" aastakäike läbi. Leidsin raamatuid, millel oli kaks autorit. Ma olin blogis kirjutanud, mis mingit autorit iseloomustab, nüüd sai kirjutada, mis iseloomustab kahe autori kombinatsiooni. Neis numbrites olid arvatavasti ühed novellid ühe ja teised teise kirjaniku kirjutatud, aga polnud öeldud, kummad on kumma omad. Leidsin ka "Loomingu Raamatukogusid", kus oli kirjutatud kas päriselt nähtud või väljamõeldud unenägudest. Need tahtsin läbi lugeda, et neist Helinale kirjutada. Helina oli ise ka "Loomingu Raamatukogusid" lugenud ja neist kirjutanud, aga kõiki huvitavaid ta polnud maininud, siis need olid tal vist lugemata.

0 vastukaja: