esmaspäev, juuni 03, 2024

Hetke maleelu

Tänase päevakeskuse kiirmaleturniiri eel avas Peebo palavuse tõttu aknaid ja ütles: "Varsti on Emajõe Ateena, ilma Emajõeta." Mängima hakates üks osavõtja kaebas tõmbetuule üle ja osa aknaid pandi uuesti koomale.

Turniiril oli kümme osavõtjat ja viis vooru. Esimeseks tuli Põdersalu 5 punktiga, teiseks Parts 4 punktiga, mina ja Haring saime 3 punkti. Kahes tänases mängus panin mati, ühes oli mul parem vankrilõppmäng ja vist võitsin ajaga, ühes mängus sain ise mati ja ühes alistusin, kui minu lipp püüti lõksu. Vastane ütles, et ta ei pannud ise tähele, et ta lipu kinni püüdis.

Koduteel üks tuttav rääkis, et tema pole ammu malet mänginud, aga lahendab maleülesandeid. Mina ütlesin, et mulle ülesanded väga ei meeldi, sest neil on kindel lahendus, ma tahan oma lahendust. Tema vastas, et tal on vastupidi, ta tahab täpset lahendust.

Enne tänast turniiri tegelesin malega neljal järjestikusel päeval. Ühel päeval mängisin juba avaldatud Fischeri male partii, kolmel päeval vaatasin igaühel ühe lühipartii Trohhalevi käest omandatud Suetini maleõpikust. Trohhalev andis mulle millalgi venekeelse raamatu, vaatasin, et mul on riiulis ka üks Suetini saksakeelne õpik, sisu oli erinev.

Teen ka füüsilist trenni. Ühe harjutusena on mul saanud viimasel ajal kombeks sõita võimaluse korral trenažööriga 2,5 kilomeetrit päevas, eile seoses võistluste eelse päevaga sõitsin kolm kilomeetrit. Trenažööre on ka päevakeskuses, seal tegin täna kolm minutilist sõitu. Kolmanda korra järel tundsin janu ja võtsin kohvi, mida ma tavaliselt ei joo. Peebo ütles, et temal kohv janu ei kustuta, vett on vaja. Mul läks siiski janutunne üle. Ema seletas hiljem, et öeldakse, et kohv viib organismist vedelikku välja. Ma polnud kindel, kas see halb on, kui jahutamiseks ongi vaja higistada.

Üks päev mõtlesin, et pika malega võiks huvi poolest iga päev tegeleda, aga pole mõtet, kui see ei too raha sisse. Ajaloo ja keeltega olen vähemalt natuke raha teeninud.

0 vastukaja: