reede, juuni 28, 2024

Koolis omandatu kummitab

Läksin kooli. Läksin selle klassiruumi ukse taha, kus arvasin tundi tulevat. Seal klassikaaslased ootasid õpetaja saabumist, aga kõik olid teisest keelerühmast, järelikult ma olin vales kohas. Leidsin teisest kohast oma rühmakaaslased ja läksin nendega tiivaklassi sisse. Aga kui tund juba pihta hakkas, nägin, et kõik õpilased klassiruumis on mingist muust klassist, seetõttu lahkusin sellest tunnist. Mõtlesin, et ma ju nägin enne klassikaaslasi, kuidas nad enam klassikaaslased ei ole. Läksin kolmandast kohast oma tundi otsima. Mõtlesin, et õpetaja Rootsi võib hakata pahandama, et esimeses klassis jäin ma tundi hiljaks ja nüüd, kus ta uuesti meie klassi õpetab, jään ma ikka hiljaks. Oleksin saanud vastata, et vahepealsetel aastatel ma ei jäänud. Täna pidin vist sööklas söömata jätma, sest ma polnud endale õppeaasta esimesel päeval veel söögitalongi hankinud. Ema võis mäletada, et ma pole varem ka söömas käinud, aga seda oli varem ka juhtunud ainult õppeaasta esimesel päeval.

*
Meil oli uus vene keele õpetaja. Ta lasi minul õpikust venekeelseid lauseid lugeda. Ühes kohas eksisin hääldusega ja õpetaja küsis, mis sõna seal oli. Parandasin, et sõna lõpus pole tš, vaid ts. Õpetaja ei saanud ikka aru. Seepeale kirjeldasin sõnadega selle tähe väljanägemist. Lugesin lauseid edasi. Tõlkida lasi õpetaja neid teistel, muidu ma poleks osanud. Pärast tunni lõppu toimus samas ruumis pidusöök. Võtsin endale erinevaid toite, aga need nägid räpased välja. Valisin endale taldrikut, aga ka need oli räpased. Kõige parema taldriku leidsin kohast, kus istusid Mari L. ja tema pinginaaber. Võidi mõelda, et ma võtsin taldriku sealt sellepärast, et Mari meeldib mulle teistest klassiõdedest rohkem. Hakkasin söömisega pihta.

*
Istusin ülikooliloengus. Õppejõud ütles, mis raamat tuleb eksamiks läbi lugeda. Ta ei öelnud täpset pealkirja, vaid umbkaudse.

0 vastukaja: