esmaspäev, jaanuar 08, 2007

Kolm unenägu

Nägin unes, et näidati erinevaid maleseise. Tundsin kolmest seisust järjest ära, et need on Kerese partiidest. Seda, kuidas seal jätkata, teadsin halvemini. Ühes seisus teadsin, et tuleb lihtsalt maha lüia ees olev oda. Aga eksisin selles osas, kumma vankriga seda teha tuli. Algul arvasin, et mäletan neid seise Kerese kogutud partiidest, kuid siis hakkas tunduma, et hoopis Randviiru maleülesannete raamatust. Rei küsis mult, kas ma sõidan järgmisel päeval algavale Põlva turniirile. Selle peale otsustasin sõita. See oli mul jooksval aastal juba teine kord väljaspool Tartut toimuvale turniirile sõita.

Olin Põlvas. Oli aeg hommikul üles tõusta, aga ma ei hakanud kuidagi täielikult ärkama. ütlesin teistele ruumisolijatele, et ma vist ei ärkagi. Püüdsin kella vaadata. Nägin seda väga uduselt, kuid aegamööda läks pilt selgemaks ja nii ma ärkasingi. Võrdlesin kellaaega päevakavaga. Selgus, et Põlvasse saabumise kellaaeg on juba möödas, aga mänguruumi kogunemiseni on pool tundi. Hakkasin koos endast nooremate poistega duširuumi minema. Poisid narrisid üksteist. Mõtlesin, kas keelata neid, aga ei hakanud seda tegema. Duširuumis oli reas palju vahesid, kus ennast pesta sai, aga minule ühtegi ei jätkunud. Duši alla minna ma eriti ei tahtnud, sest ruumil oli läbipaistev klaasuks, aga natuke pesta oli küll vaja. Läbipaistev uks oli vist küll ka selle arvestusega tehtud, et ükski naisisik seda koridori mööda nagunii ei kõnni. Kolmes viimases vahes ei olnud kedagi, aga seal olid poiste riided ja nad ei lubanud neid märjaks teha. Pealegi ma ei teadnud, kas seal üldse vett tuleks. Esimesse vahesse oleks üks inimene juurde minema mahtunud, aga sinna mul ei lubatud minna, sest seal oli kuulus mees. Ruumi saabus juba uus kari poisse, kes võisid ka minust ette minna. Siis üks koht vabanes. Läksin sinna. Nüüd olid kolmes tagumises vahes siiski ka inimesed.

Istusin arvuti taga. Arvuti küljes oli tuli, mis näitas, kas minu blogil on parajasti mõni külastaja ja tema IP aadressi. Tuli põles tavaliselt nii kaua, nagu on vajalik ühe sissekande läbilugemiseks. Vahepeal ma siiski ei saanud aru, kas IP aadress on võõra külastaja või omaenda arvuti mõne osa oma. Taevas algas suur mürin. Valjuhääldaja teatas, et maakera põrkab kokku meteooriga ja sellega seoses loetakse täna ette inimkonna ajalugu. Panin tähele, et see jättis mind täiesti rahulikuks. Varsti hakkas vist paistma, et tegelikult siiski kokkupõrget ei tule.

0 vastukaja: