reede, jaanuar 05, 2007

Maleline uni

Nägin unes, et Oudekki blogis oli kirjutatud suurendatud sõnavahedega kirjutamisest. Kirjutasin selle peale selle sissekande ridade vahele kaks suurendatud sõnavahedega kommentaari. Isa lehitses ühte avanguraamatut. Mul oli imelik mõelda, et ta ei näe selles raamatus midagi peale maleseisude. Leidsin lauapealt paberi, kus oli küsitud, mida lugeja male kohta rääkida oskab. Hakkasin kirjutama vastust. Kirjutasin kõigepealt sellest unenäost, kus toimus suguvõsa maleturniir, sest seda ma polnud varem üles kirjutanud. Mainisin, et päriselt ei ole sellist turniiri toimunud. Kui ma seda paberit Oudekkile näitasin, ütles ta, et see küsimus on arvutist välja kirjutatud. Vaatasin küsimust uuesti. Püüdsin tabada õigeid sõnu ilma kõike läbi lugemata. Nüüd nägin, et küsitud on kelleltki tema kolm aastat kestnud malega tegelemise kohta. Nüüd lõpetasin vastamise, sest sain aru, et küsimus ei ole mulle, sest mina olen malega kauem tegelenud. Teises toas räägiti, et ühe sportlasega juhtus õnnetus.

Oli tund laulmisklassis. Helen tegi ettepaneku, et kuigi ta on oma kirjandi eest juba hinde saanud, võiks keegi saada hinde ka selle ettelugemise eest. Esimesena tahtis lugema hakata Andres, aga tal ei lubatud. Lugema hakkas Ivo ja jätkas Kristjan G. Helen oli kirjutanud Ameerika vastasest rünnakust malelaual. Ameerikal olid valged. Must käis Iraani väljale e2 ja etturi d3, ähvardades d2. Rünnak viidi lõpule. Õpetaja ütles kommentaariks, et parteidest suhtub fašismi kõige paremini Isamaliit.

Mängisin malet. Umbes kümnendal käigul tegin vea ja pidin alistuma. Ütlesin, et ma kaotasin sellepärast, et laual oli liiga palju vigureid. Nüüd nägin, et oleksin saanud mängida Od2-g5, sidudes vastase ratsu ja vabastades ühtlasi oma lipu d1. Edasi oleksin mänginud c3 ja d4. Kui ma oleksin seejärel veel käinud c4, oleksin saanud ruumilise paremuse. Analüüsisime mängimata jäänud varianti. Mina lõin b7 kandis vastase nupu, tema lõi odaga f8-lt minu viiendal real kasvava nõgese. Siis selgus, et neid käike siiski ei tehtud. Aga tagasi võtta hästi ka ei saanud, sest nõges oli juba närtsinud.

0 vastukaja: